L'Ajuntament de la Ràpita reformarà el Casal Cultural del Maset per transformar-lo en un Espai Jove

El projecte de reforma i habilitació de l'edifici compta amb una subvenció de 223.000 euros del PAM, i una partida municipal de 45.000 euros

L’edifici del Maset, propietat de l’Ajuntament, està ubicat al mig del cas urbà, en una parcel·la de 2399 m2
L’edifici del Maset, propietat de l’Ajuntament, està ubicat al mig del cas urbà, en una parcel·la de 2399 m2 | Cedida
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:34h
L’Ajuntament de La Ràpita té previst adjudicar enguany i executar les obres de reforma de l’edifici conegut com “El Maset”, ubicat entre el carrer Perot el Cantador i el barranc dels Penjats. Durant molts anys, este immoble ha fet les funcions de Casal Cultural i el govern municipal vol transformar-lo en un Espai Jove, un punt de referència on la joventut rapitenca pugui trobar-se i dur-hi a terme activitats. Per tirar endavant este projecte, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 223.000 euros atorgada per la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Actuacions Municipals (PAM). Per cobrir els 268.000 euros del pressupost d’esta actuació, el ple municipal va aprovar en la seua última sessió destinar una partida de 45.000 euros a esta obra, que es traurà a licitació en les properes setmanes.

La posada en funcionament del nou auditori municipal Sixto Mir ha permès alliberar el Maset de les funcions culturals que acollia, com ara les representacions de teatre o actuacions musicals, de manera que ara este edifici pot ser dotat amb altres funcionalitats, convenientment reformat i habilitat. Concretament, “donarà resposta a la necessitat dels joves del municipi de disposar d’un local on reunir-se i disposar d’un nucli aglutinador de serveis, programacions, relacions i recursos per a ells”, ha destacat l’alcalde, Josep Caparrós.

L’edifici del Maset, propietat de l’Ajuntament, està ubicat al mig del cas urbà, en una parcel·la de 2399 m2. La configuració actual és fruit de diverses reformes i ampliacions, i consta de dos cossos: una planta baixa que data de 1992 destinada actualment a sala d’actes, i un edifici original de planta semisoterrani, baixa i primera, que data de 1920 i que es destina a casal cultural.