Un 61% dels tarragonins i ebrencs surten a sopar els caps de setmana i més de la meitat esmorzen al bar entre setmana

Són les conclusions de l'Estudi de Restauració de Catalunya que defineix els hàbits i tendències dels consumidors

ACN
11 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:29h
L'objectiu de l'estudi és fer una radiografia de les preferències, hàbitats i tendències entre els consumidors catalans i trobar eines de coneixement i competitivitat per al sector de la restauració
L'objectiu de l'estudi és fer una radiografia de les preferències, hàbitats i tendències entre els consumidors catalans i trobar eines de coneixement i competitivitat per al sector de la restauració | Cedida
Un 61,2% de les ciutadans del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre surten a sopar fora de casa els caps de setmana. A més, el 51,7% esmorza fora entre setmana però només ho fa en festiu el 16,3%. La major despesa es produix en cap de setmana. El tiquet mitjà que gasta cada ciutadà per sopar els festius és de 16,3 euros, i s'eleva als 23,1 euros en establiment. Pel que fa a l'esmorzar, els tarragonins i ebrencs que esmorzen fora de casa gasten un tiquet mitjà de 3,37 euros i més del 80% preferixen les cafeteries i els bars. Estes són algunes xifres de l'Estudi de la Restauració a Catalunya que ha presentat, este dimecres, a Tarragona, la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Empresa i Coneixement, Carme Mansilla. L'objectiu és fer una radiografia de les preferències, hàbitats i tendències entre els consumidors catalans i trobar eines de coneixement i competitivitat per al sector de la restauració.

Els consumidors de Tarragona i Terres de l'Ebre han puntuat amb un 7,1 l'oferta de restauració al territori i més de la meitat valoren sobre 8 l'oferta de restauració en establiment. En canvi, els serveis de Delivery i Take Away obtenen una puntuació més baixa, un 5,5 i un 5,6 de valoració mitjana, respectivament. Els principals àpats que els consumidors fan fora de casa són el sopar en cap de setmana i l'esmorzar entre setmana. Per contra, preferixen quedar-se a casa a sopar en dies laborables i a esmorzar els cap de setmana.

L'esmorzar és considerat un moment de consum no social. El 38,2% indica que esmorza fora fa per motius laborals, tot i que un 31,2% ho fa perquè senzillament li agrada. En canvi, els caps de setmana i festius només el 16,3% no esmorza a casa i poder-ho fer amb els amics és un dels motiu que han donat els enquestats. El tiquet mig s’enfila als 6,77 euros, el doble del que es gasta entre setmana. 

També un 46,7% dels tarragonins i ebrencs dinen fora de casa entre setmana, sobretot per motius laborals. Un de cada quatre vegades dinen es establiment i el 52% opten per un bar restaurant de menjar tradicional. Els caps de setmana també un 41% dina fora sobretot per esdeveniments familiars i socials o per plaer, i un 66,5% escull els fast food. El tiquet mitjà és de 15,4 euros i la despesa en establiment puja als 20,9 euros.