municipal

Tortosa renova part de la canalització de la xarxa d'aigua potable al barri de Ferreries

L'actuació ampliarà la xarxa d'aigua a zones que fins ara s'han hagut d'abastir de pous o a través de Roquetes

per Redacció, Tortosa, 10 d'abril de 2018 a les 16:52 |
La instal·lació consistix en dos canonades de polietilè de 250 mm i 160 mm de diàmetre | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aigües Tortosa millorarà les condicions i ampliarà l'abastiment d'aigua d'una part del Barri de Ferreries que fins ara s'han hagut d'abastir de pous o a través de Roquetes. La instal·lació, que consistix en dos canonades de polietilè de 250 mm i 160 mm de diàmetre, s'inicia a l'avinguda Port de Caro, a l'alçada de la rotonda d'entrada a Roquetes i connectarà amb la xarxa existent al Polígon Pla de l'Estació, aproximadament uns 650 metres, que permetran dotar a Tortosa d'una anella de transport d'aigua potable que permetrà un major desenvolupament a escala hidràulica.

Este dimarts al matí, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, juntament amb el gerent d'Aigües de Tortosa, Honorio Royo, han explicat els detalls de l'obra, prevista en el Pla Director d'Abastament d'aigua potable a Tortosa. "Esta instal·lació a dos canonades, una de distribució i una de transport, permetrà dotar a futures instal·lacions de la xarxa i tindre a disposició una capacitat d'aigua importants" ha expressat Royo. Per la seua banda, Roigé ha avançat que "un dels creixements que volem portar a terme a la ciutat en els anys vinents és el Pla parcial Camí de Roquetes i el Pla Parcial d'enfront, on hi van habitatges i equipaments i també es podran subministrar a través d'aquesta xarxa".


Una altra de les característiques destacades ha estat l'aprofitament de les obres per fer arribar la xarxa de Telecomunicacions, que permetrà fer arribar la fibra a totes aquelles empreses que s'hi vulguen acollir. El cost total dels treballs ascendix aproximadament a 141.000 euros, amb un termini d'execució de 5 setmanes, tot i que actualment es troben a la meitat del procés.

Aigües Tortosa, amb col·laboració amb l'Ajuntament de Tortosa, també s'estan portant a terme un seguit d'accions de millora de rendiment de les EMD's de Bítem, Jesús i Campredó, renovant la xarxa d'aigua potable incloent les escomeses particulars.

Durant les properes setmanes, està previst una actuació important de la renovació de la xarxa d’aigua potable de l’Avda Generalitat, des del C/ Rosselló fins al c/ Mossen Manyà, renovant també els hidrants de bombers de tota la zona del barri del Temple. 

 

Participació