S'incrementen les places a P3 i primer d'ESO per al curs 2018-19 a les Terres de l'Ebre

La preinscripció escolar començarà el proper 13 d’abril i acabarà el 24 del mateix mes | Es preveuen 90 places més a P3, i 120 places més a 1r d’ESO

Alumnes d'una escola de la demarcació.
Alumnes d'una escola de la demarcació. | Josep M. Montaner
Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:09h
El Departament d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre ofereix per al curs 2018-2019 un total de 1.984 places a P3, que suposen 416 places més que les previstes en el padró. Pel que fa a 1r d’ESO, s’oferten 2.160 places, 335 més que al padró.

En comparació amb el curs anterior, es preveuen 90 places més a P3,  i 120 places més a 1r d’ESO. Per tant, es continua incrementant l’oferta de places d’acord amb la projecció de la població escolar elaborada per l’Idescat.

Pel que fa al nombre de grups, a P3 l’oferta inicial és de 82 grups, que representen 4 grups més que en la preinscripció del curs passat. A 1r d’ESO hi ha previstos 72 grups, és a dir, un increment de 6 grups respecte a l’oferta inicial del curs passat.

Calendari de preinscripció
 
 Una de les principals novetats del procés de preinscripció i matrícula de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria de cara al curs vinent, és la compactació del calendari, és a dir, la reducció del període de temps entre l’inici de la preinscripció i la matrícula, que ha estat possible gràcies a les noves aplicacions informàtiques de gestió d’alumnes, gestió acadèmica i preinscripció.
 
Enguany les famílies que no tinguen plaça assignada als centres demanats en la sol·licitud de preinscripció podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents. Així doncs, estes famílies rebran una comunicació per correu electrònic on podran accedir, d’una forma restringida, a totes les vacants existents i podran ampliar els centres demanats a la seua petició de preinscripció mantenint la puntuació inicial. Després es durà a terme l’assignació de places d’acord amb les noves demandes de les famílies. 

La preinscripció escolar començarà el proper 13 d’abril i acabarà el 24 del mateix mes. La majoria de sol·licituds de preinscripció seran pel primer curs de l’educació infantil de segon cicle (P3), que és quan els xiquets i xiquetes comencen a assistir a les escoles, i el primer curs d’ESO, que és quan inicien els estudis als instituts.

La matriculació s'haurà de realitzar del 21 al 27 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i, entre el 25 al 29 de juny –els que es matriculen al setembre, del 5 al 7-, per als de segon, tercer i quart d’ESO.
 
Tota la informació del calendari a la pàgina web preinscripcio.gencat.cat.