Aubà (ERC): «els pressupostos de PP i C's maltracten, una cop més, les Terres de l'Ebre»

Els republicans recorden que l'any 2017 no es van executar ni un 25 % del que hi havia previst

El president de la Federació d'ERC Ebre, Alfons Montserrat, i el senador Miquel Aubà han valorat les partides destinades a l'Ebre.
El president de la Federació d'ERC Ebre, Alfons Montserrat, i el senador Miquel Aubà han valorat les partides destinades a l'Ebre. | Cedida
Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:32h
El senador Miquel Aubà i el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Alfons Montserrat, han valorat la proposta de Pressupostos Generals de l’Estat per a les Terres de l’Ebre feta per PP i Ciudadanos.

Segons Aubà, "estos pressupostos maltracten, una vegada més, les Terres de l’Ebre i no donen cap resposta a les nostres necessitats. D’aquella misèria que anuncien que invertiran en acabar l’any, tots sabem que una gran part no s’acaba executant. L’any 2017, per exemple, no van executar ni un 25 % del que havien previst".
 
Segons els republicans, la inversió anunciada per a les Terres de l’Ebre és de 35,1 MEUR, fet que suposa un increment de 14,2 MEUR respecte a l’any 2017. Del total del pressupost, 31,7 MEUR van destinats a les obres de la descontaminació de l’embassament de Flix i Pla de Restitució Territorial (28,6 MEUR) i al sistema d’emmagatzematge de la central nuclear d’Ascó (3,1 MEUR).
 
El senador, després de recordar que l’any 2017 no es va executar ni un euro de la partida de  15,1 MEUR destinada a la descontaminació de l’embassament de Flix, ha denunciat "la nul·la inversió en infraestructures històricament demandades pel territori". A més, ha destacat "la desaparició definitiva dels Pressupostos de les partides dedicades a la construcció de les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre, o al tram de l’autovia A-7 entre el Perelló i l’Hospitalet de l’Infant".
 
Aubà ha recordat que "les declaracions d’impacte ambiental d'estes variants, el Govern espanyol les va deixar caducar l'any 2012. És una vergonya que tant PP com PSOE, durant 18 anys, hagen decidit no executar estes infraestructures".
 
Alfons Montserrat ha criticat que l’única inversió prevista pel Ministeri de Foment siga la construcció de diverses rotondes a l’N-340, que sumen 2,5 MEUR. Montserrat ha recordat que en anys anteriors també s’havia pressupostat l’accés a les Cases d’Alcanar, llargament reivindicat per veïns i Ajuntament, i que encara no s’ha fet. Sobre els 500.000 € dedicats al tram d’autovia A-7 entre La Jana i el Perelló, Montserrat ha afirmat que "és un partida purament simbòlica que no serveix de res".
 
El president republicà també ha denunciat que, "des de l’any 2014, el Ministeri de Medi Ambient i Costes no preveu cap partida al nostre territori per a la continuació de la via verda, la restauració del bosc de ribera, actuacions en platges o espais fluvials". A més, ha qualificat de "ridícula" la partida de 93.000 € d’ACUAMED dedicada al camí de guarda de la Badia dels Alfacs, una obra valorada en més de 22 MEUR.
 
Els republicans han anunciat que, si esta proposta de Pressupostos que consideren "vergonyosa" s'acaba aprovant, presentaran esmenes.