​Lo Pati acull «Lykt», una experiència visual, sonora i olfactiva

Es tracta d’una de les propostes més arriscades d’OUT.SIDE – Cicle de concerts de noves músiques als Centres d’Art Contemporani

Part de l’escenografia de l’obra
Part de l’escenografia de l’obra | Cedida
Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:31h
L’art sonor més experimental aterrarà este proper dissabte, 14 d’abril a Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i ho farà amb una proposta artística singular i inclassificable: 'Lykt', una obra que barreja diferents disciplines amb l’objectiu de submergir l’espectador en una experiència visual, sonora i també olfactiva. Es tracta d’una de les propostes més arriscades d’OUT.SIDE – Cicle de concerts de noves músiques als Centres d’Art Contemporani.

Lykt és una creació a sis mans conduïda per un trio d’artistes que ha sabut combinar els tres sentits. D’una banda, Yolanda Uriz s’ha encarregat de la part olfactiva de l’obra; Ferran Fages, de la part sonora; i finalment Lali Barriere, de la part de visuals. El resultat és un triangle sensorial on els tres sentits són conduïts cap a una experiència immersiva íntima, a través d’una mena d’aproximació minimalista, fràgil i inestable dels elements: llum, vibració i partícules en suspensió.

La durada de l’obra és d’uns 30 minuts i l’aforament és limitat per això cal reserva prèvia [email protected].  A Lo Pati, hi haurà una doble sessió, a les 12:00 i a les 19:00 hores d'este dissabte, 14 d’abril. Lykt és l’última actuació del cicle OUT.SIDE a Lo Pati, que es va inaugurar al febrer amb un monogràfic del compositor austríac d’origen suís Beat Furrer.

OUT.SIDE és un cicle en el qual també participa l’Arts Santa Mònica, de Barcelona; el Centre d’Art Tecla Sala, de l’Hospitalet de Llobregat; i el Centre d’Art La Panera, de Lleida. Tots quatre s’han coordinat i han sumat esforços per promoure i escampar arreu del territori una música experimental que encara és molt difícil trobar dins l’ecosistema cultural del país, amb l’objectiu de donar visibilitat a estes noves propostes sonores més innovadores i trencadores. Enguany també ha  incorporat la Fàbrica de Creació Fabra i Coats i enceta col·laboració amb les Sampler Sèries de L’Auditori de Barcelona.