Amposta acollirà la dinovena edició de 'Com sona l'ESO'

Fins a 1.350 estudiants de secundària de 62 centres dels Països Catalans participaran en esta estada educativa que té la música com a eix central

Signatura del conveni amb 'Com Sona l'Eso'.
Signatura del conveni amb 'Com Sona l'Eso'. | Cedida
Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:43h
Un total de 1.350 alumnes de secundària d’entre 12 i 17 anys de 62 centres d’arreu dels Països Catalans, 150 professors i professores, 80 tècnics que so, imatge i realització, un pressupost de més de 200.000 euros, tres dies d’activitats musicals i assajos i un gran concert final a l’aire lliure amb la capacitat per a més uns 2.000 assistents.

Són les credencials de la dinovena edició Com sona l’ESO, impulsada per l’Associació Projecte Educatiu Com Sona l’ESO i que durant els últims 18 anys ha anat itinerant en diferents ciutats de Catalunya i el País Valencià. Enguany fa parada a Amposta. Del 9 a l’11 de maig, alumnes i professors vinguts d’arreu de la geografia dels Països Catalans s’instal·laran a la ciutat en esta activitat musical que culminarà amb el gran concert al pàrquing que hi ha entre l’Institut de Tecnificació i l’Institut Montsià i que enguany porta el nom de Max Blanch vs Medusa V. 4.

Divendres 6 d’abril, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Cultura, Inés Martí, i els impulsors d'este projecte, van presentar els detalls d’esta 19 edició.

Està previst que els 1.500 participants arriben a Amposta el dimecres 9 de maig durant el matí. S’instal·laran en tendes de campanya a la gespa de la pista d’atletisme i faran els àpats al pavelló firal. Aquell mateix dia, a les 8 de la tarda, hi haurà una activitat pública. Els alumnes aniran des de la zona d’acampada fins a la plaça del Mercat en cercavila. Allí faran l’activitat Balla Amposta.

El dijous 10 serà el dia dels assajos. "Els alumnes han estat treballant l’obra durant els últims mesos als seus centre però no és fins el dijous quan ho posen en comú i assagen tots els membres de la banda junts, tots els ballarins i tot el cor", assenyala Eduard Rosselló, representant de l’entitat, destacant que dijous a la nit hi ha previst fer un gran assaig general.

Finalment, divendres 11, i després de fer concerts itinerants per la ciutat, hi haurà el concert final, obert al públic.

L’Ajuntament d’Amposta hi col·labora amb la cessió d’instal·lacions i també amb un pressupost de 30.000 euros, que suposa només el 15% del pressupost global del projecte. "És una activitat vinculada a la música i si d’alguna cosa presumim a Amposta és del nivell musical que tenim gràcies a les dos bandes", assenyala l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot destacant el compromís del consistori amb aquelles activitat culturals, "en este cas vinculat a la gent més jove i per posar en valor la música com a mitjà de creixement personal".  D’Amposta, hi participaran dos instituts: el Ramon Berenguer IV i el de Tecnificació.