Dos detinguts a Tortosa per estafar en la compra-venda de gossos a través d'internet

En total, s'han interposat 36 denúncies a tota la geografia espanyola relacionades amb els detinguts

Els detinguts són una dona de 30 anys i un home de 34.
Els detinguts són una dona de 30 anys i un home de 34. | Cedida
Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:34h
Agents de la Policia Nacional han detingut a Tortosa a 2 persones dedicades "a l'estafa massiva" mitjançant l'engany en la compra-venda de gossos de races petites, segons s'informa en una nota de premsa.

Segons exposa la Policia Nacional, el cobrament ho feien a través d'ingressos bancaris en diversos comptes corrents oberts amb el seu nom o amb el de terceres persones les quals percebien una part dels guanys, publicitant el seu negoci a través de diversos portals d'internet.

Des de finals del passat mes de setembre, agents de la Policia Nacional destinats a la Comissaria de Tortosa, venien realitzant una investigació de múltiples estafes efectuades a través de diversos portals d'Internet l'objectiu és la compra i venda entre particulars de tot tipus d'efectes.

Concretament, les persones detingudes tenien inserits en estos portals diversos anuncis en què oferien la compra i venda de cadells de gos, generalment de raça petita entre els quals destacaven les races anomenades chihuahua, yorkshire, bulldog francès i anglès, carlins i altres.

Les quantitats que estes persones sol·licitaven pels cadells oscil·laven entre els 200 i 350 euros, "per evitar la major gravetat de la pena en cas que fossin detingudes", apunta la policia.

En total, s'han interposat 36 denúncies a tota la geografia espanyola relacionades amb els detinguts.

Les persones detingudes per estos fets són una dona de 30 anys i de nacionalitat espanyola, sobre la qual pesaven en el moment de la seva detenció 6 ordres de recerca i detenció per diversos jutjats espanyols, així com altres tantes ordres de recerca i de domicili. Així mateix li consten diverses detencions en els últims anys per delictes amb característiques molt similars. Després de ser posada a disposició judicial, l'autoritat judicial va acordar el seu ingrés a la presó, el que es va efectuar tot seguit.

D'altra banda, es va detenir també un home d'origen cubà, de 34 anys, que després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs. A aquesta persona li consten diverses detencions en tot el territori nacional.

Es troba igualment una altra persona imputada per la seva presumpta participació en els fets.