Tortosa arriba al 84% d'ocupació durant la Setmana Santa

​Del total de visitants, més de la meitat, un 58% procedeixen de Catalunya

El nou element de senyalització està ubicat a Ferreries i simula les dos torres inconcloses de la catedral.
El nou element de senyalització està ubicat a Ferreries i simula les dos torres inconcloses de la catedral. | Cedida
Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:22h
Tortosa va arribar al 84% d'ocupació turística durant esta passadaSetmana Santa, una xifra molt superior a la de l'any passat que va ser del 55%.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha presentat este dijous el balanç. De diumenge a diumenge, es van comptabilitzar fins a 3.920 pernoctacions a la ciutat, incloent places d'allotjament i l'àrea d'autocaravanes. 

Monclús ha explicat que les xifres d'ocupació hotelera varien en funció dels dies i tot i que el percentatge global de tota la setmana, de diumenge 25 de març a diumenge 1 d'abril ha estat del 84%, els darrers dies de la Setmana Santa, a partir de Divendres Sant, les places hoteleres a la ciutat es van esgotar.

Respecte les pernoctacions que també s'han incrementat respecte l'any passat, de 3.920 a 3.357, Monclús ha explicat que d'una banda enguany s'han comptabilitzat les places de l'àrea d'autocaravanes i, de l'altra, també durant esta Setmana Santa, un dels hotels de la ciutat està en procés de renovació i només tenia disponibles la meitat de places respecte l'any anterior.

Pel que fa a l'àrea d'autocaravanes, durant el mes de març s'han comptabilitzat un total de 566, amb 1.132 pernoctacions. Pel que fa als dies de la Setmana Santa, de diumenge a diumenge, es van comptabilitzar un total de 204 caravanes. Actualment, a l'àrea ubicada al passeig de Ribera hi ha 32 places. Monclús ha explicat que durant dos dies, divendres i dissabte, es va excedir l'espai amb 47 i 51 autocaravanes, que es van estacionar a la zona del voltant.

D'altra banda, un total de 1.843 persones han passat per les dos oficines de turisme de la ciutat durant aquesta Setmana Santa, una xifra sensiblement inferior a la de l'any passat que va ser de 2.225. Monclús ho ha atribuït a la davallada de turisme estranger en estos dies, ja que quan la Setmana Santa cau durant el mes de març la seua presència es redueix; i també a la posada en marxa de la nova web turismetortosa.cat on el visitant ja disposa de tota la informació del municipi.

Del total de visitants, més de la meitat, un 58% procedeixen de Catalunya, un 35% de la resta de l'Estat espanyol, i un 8% d'altres països. La majoria de turistes continuen sent parelles, un 57%, famílies en un 21%, i un 11% són grups.