Simulen l'incendi d'un remolcador al port de la Ràpita per valorar els accessos i la intervenció

També ha servit per verificar la coordinació entre els mitjans del mateix port i els efectius d'emergències externs

El remolcador amb les dotacions de Bombers que han acudit a atendre l'emergència simulada.
El remolcador amb les dotacions de Bombers que han acudit a atendre l'emergència simulada. | Ports
Redacció
04 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:26h
Protecció Civil i Ports de la Generalitat han organitzat este dimecres al matí el simulacre d'incendi d'un remolcador atracat al moll comercial del port de la Ràpita per avaluar els accessos, les afectacions a la instal·lació així com l'actuació dels equips d'intervenció. Durant l'exercici, en el qual ha col·laborat l'empresa Naviera de Remolcadores y Servicios SL (Nareser), s'ha activat el pla d'autoprotecció de la instal·lació portuària i el seu sistema d'avisos per iniciar les accions del personal. També ha servit per verificar la coordinació entre els mitjans del mateix port i els efectius d'emergències externs.

Concretament, l'exercici s'ha basat en un incendi a la sala de màquiones del remolcador, amb el seu tripulant ferit greu amb cremades de diversa consideració quan ha intentant extingir el foc. La trucada d'un treballador de Nareser ha trucat al 112 iniciant el protocol de comunicacions del Pla.

Els bombers han assumit el comandament i coordinació de l'emergència, desplaçant quatre dotacions que han treballat en l'extinció, la recerca i el salvament de possibles ferits. Els Mossos i la policia local de la Ràpita s'han encarregat el control d'accessos i seguretat del perímetre. La Guàrdia Civil s'ha encarregat d'assegurar els accessos per mar i garantir la seguretat en el perímetre. Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya-CECAT, ha fet el seguiment del simulacre, en el qual també han estat presents el responsable de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre així com observadors dels bombers, els cossos policials, l'Ajuntament, Ports i Nareser. Personal de guàrdia del CECAT ha participat efectuant tasques de gestió de l'emergència.