El govern espanyol destitueix l'ampostina Annabel Marcos per portar urnes l'1-O

El Ministeri d'Interior ja en tenia constància dels moviments la fins ara directora de l'Escola dels Mossos i ja en valorava la seua destitució

Annabel Marcos, parlant amb Jordi Turull, en una imatge d'arxiu
Annabel Marcos, parlant amb Jordi Turull, en una imatge d'arxiu | JxCat
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat el 04 d'abril a les 8:42h
La directora de l'Escola dels Mossos i exdiputada de CDC al Parlament, l'ampostina Annabel Marcos, ha estat destituïda pel Ministeri de l'Interior espanyol per haver traslladat urnes del referèndum de l'1 d'octubre. El cessament arriba després que el diari El Español ho haja denunciat este matí en una exclusiva i NacióDigital ho hagi confirmat. Segons apunten, el Ministeri ja en tenia constància i ja en valorava la seva destitució com a directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), l’organisme autònom adscrit al departament d’Interior que aglutina la formació del personal dels cossos de seguretat del país, entre ells els Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Rurals, entre altres.

Segons explica el mateix mitjà, Marcos va traslladar almenys una urna de votació amb un cotxe particular a nom d'una tercera persona. Els motius que dona el Ministeri d'Interior, en aplicació de l'article 155, és per "per haver portat urnes ocultes dins del cotxe fins els punts de votació pel referèndum il·legal de l’1-O".

Segons el comunicat fet públic exposen: "El Ministeri d'Interior ha adoptat esta decisió en virtut de les facultats que li confereix l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i per les que desenvolupa les competències que li corresponen al departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya sota estes premisses: garantir els drets i llibertats de tots els ciutadans de Catalunya, velar pel compliment dels principis recollits en la Consttiució i l'Estatut i l'absolut reconeixement a la professionalitat dels agents que integren els Mossos d'Esquadra".

En este cas, va ser la policia catalana la que va localitzar el vehicle i va confirmar que era ella, la persona que el conduïa amb, com a mínim, una urna al seu interior. Així consta en una de les actes que els Mossos van entregar a l'Audiència Nacional, que investiga la seua actuació durant l'1-O.

Este moviment també s'indica en les comunicacions per ràdio que el cos policial va traslladar al Tribunal Suprem, on un dels agents apunta que va sortir una dona amb una urna, i que se la va emportar dins d'un vehicle que coincideix amb el que Marcos conduïa.