El Consell de la Ribera d’Ebre aprova una moció per l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats

El Consell ha aprovat vuit punts, entre els quals es denuncia la repressió de l’Estat espanyol contra Catalunya

El Consell ha aprovat la moció per unanimitat
El Consell ha aprovat la moció per unanimitat | Cedida
Redacció
29 de març del 2018
Actualitzat a les 17:00h
 El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat una moció per demanar l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels polítics exiliats i l’aturament de la repressió del govern espanyol cap a Catalunya. “Catalunya ha tornat a patir, altra vegada, un nou atac repressiu per part del govern de Mariano Rajoy i el bloc del 155, conjurats amb el poder judicial i policial de l’estat. L’onada repressiva contra els catalans i les catalanes és majúscula i el govern espanyol està disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets civils, polítics i humans més bàsics per tal d’erradicar qualsevol signe de dignitat del poble català”, així de contundent s’ha expressat el consell en una nota de premsa.

Esta moció s’ha aprovat arran l’empresonament dels 5 exconsellers catalans, la detenció de Puigdemont i l’exili de Marta Rovira. “ El passat divendres 23 de març quedarà gravat a la memòria del nostre país com un nou dia trist i negre”, han expressat en la mateixa nota. I afegeixen : “un escenari que queda agreujat per la recent detenció del President legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, totalment incomprensible davant la comunitat internacional”.
El Ple, debatut l’assumpte, ha acordat per unanimitat vuit punts. El primer, exigir la llibertat immediata de tots els presos polítics: Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

El segon, exigir el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel, i la “garantia del respecte absolut als seus drets polítics, ciutadans i humans sense veure’s sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític”.

El tercer, declarar la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la “persecució de la lliure expressió, de la vulneració dels drets polítics i humans i del dret a decidir dels ciutadans per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal”.

El quart, denunciar “l’evident manca de separació de poders a l’estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l’estat”. El cinquè, demanar a les institucions europees “que no continuen emparant accions pròpies d’una dictadura i apel·lar a la justícia internacional perquè intercedisca de manera immediata i garantisca el respecte als drets dels ciutadans catalans”.

El sisè, instar a totes els ajuntaments, entitats de la comarca de la Ribera d’Ebre a defensar “els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia i els nostres legítims representants escollits democràticament del Parlament de Catalunya”.

El setè, mostrar el suport “a la crida unitària del President i també a la plataforma Espai Democràcia i Convivència que té com a objectius la defensa de les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats de la ciutadania”.

I, per últim, el vuitè punt, comunicar al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) així com a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’aprovació de la moció.