El ple de Gandesa aprova canviar el nom de la plaça d'Espanya per plaça de l'Ajuntament

Aprovada la moció d’Acord per Gandesa amb el vot contrari del regidor del PP i l’abstenció de dos regidors del PDeCAT

Imatge de la façana de l'ajuntament de Gandesa.
Imatge de la façana de l'ajuntament de Gandesa. | S.B.
Redacció
28 de març del 2018
Actualitzat a les 20:37h
Ahir la nit el Ple de Gandesa va debatre la moció d’Acord per Gandesa, en la que es demanava canviar el nom de plaça d’Espanya per plaça de l’Ajuntament. Malgrat el vot contrari del regidor del PP i l’abstenció de dos regidors del PDeCAT, la moció es va aprovar per majoria.
 
El portaveu del grup Acord per Gandesa, Miquel Aubà, ha afirmat que "la nostra voluntat és adequar el nomenclàtor d’espais i carrers del poble als topònims pels quals són coneguts i anomenats de manera popular i tradicional  per la població".
 
Segons el regidor "tot i que el franquisme va fixar el nom de plaça Espanya, la gent del poble sempre li ha dit i l’ha conegut com a plaça de l’Ajuntament, i per tant el més lògic era que el nom oficial coincidís amb el nom popular i històric".
 
Aubà ha recordat que durant la seva etapa d’alcalde de Gandesa es va realitzar el canvi de nom del carrer Serrano Suñer, destacat dirigent del règim franquista, pel de carrer Miravet, que era el nom que portava el carrer abans de la Guerra.