La Ràpita aprova una modificació de crèdit de 640.000 euros destinats a diferents obres

Destaquen l’adequació dels edificis del Maset i dels antics jutjats, l’arranjament i habilitació d’àrees de joc infantils, l’enderroc de les cases velles del carrer Constància

Al Maset es faran obres per tal d'acollir el Casal Jove.
Al Maset es faran obres per tal d'acollir el Casal Jove. | Cedida
Redacció
28 de març del 2018
Actualitzat a les 11:30h
El ple de l'Ajuntament de la Ràpita ha aprovat una modificació de crèdit extraordinari per un import total de 640.141 euros, amb càrrec al romanent líquid de tresoreria, que ha de permetre posar en marxa destacats projectes en els propers mesos.

Entre estos, destaquen l’adequació dels edificis del Maset i dels antics jutjats, l’arranjament i habilitació d’àrees de joc infantils, l’enderroc de les cases velles del carrer Constància o el projecte de l’avinguda dels Esports.

El regidor d’Hisenda i portaveu d’Esquerra Albert Salvadó, ha explicat esta “serà l’última gran modificació de crèdit d’un mandat en el qual hem arribat a un nivell d’inversió històric, afrontant dèficits que feia molt temps que s’arrossegaven, i que s’ha caracteritzat per una reducció d’impostos compensada amb una reducció de la despesa de les diferents regidories i una baixada molt rellevant del rati d’endeutament”.

Així, s’ha aprovat una partida de 45.000 euros per adequar l’edifici del Maset per tal que pugui acollir el Casal Jove, un punt de reunió on els joves de la població puguen dur a terme activitats del seu interès. Esta inversió completarà, amb una subvenció de 223.000 provinent del Pla d’Actuacions Municipals (PAM) de la Diputació, el pressupost previst de l’actuació, que arriba als 269.000 euros.

L’expedient de modificació inclou també una partida per a l’arranjament de l’edifici del carrer Convent, conegut com l’edifici dels antics jutjats, on el govern municipal hi preveu ubicar entitats del municipi que necessiten un espai on establir-se. En este cas són 17.000 euros, als quals se sumaran 155 mil euros més subvencionats per la Diputació.

També es contempla iniciar les expropiacions de les cases velles del carrer Constància per a la seua remodelació urbanística, amb una inversió de 91.500 euros. Així mateix, a l’arranjament i habilitació de noves zones de jocs infantils es destinen 70.000 euros. Una altra de les inversions destacades entre totes les aprovades s’eleva a 260.000 euros, en este cas destinada a executar el projecte de l’avinguda dels Esports.