Els manifestants tallen per dos punts l'AP-7 a més de l'N-340 a les TE

Han cremat pneumàtics en el tall a la nacional, entre l'Ampolla i Camarles

Crema de pneumàtics a la nacional, este dimarts a la tarda.
Crema de pneumàtics a la nacional, este dimarts a la tarda. | Cedida
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 19:42h
Unes 150 persones convocades pels CDR del territori han tornat a tallar a primera hora d’esta tarda l’N-340, esta vegada a l’alçada de l’Ampolla. El tall ha començat al voltant de les 17.00h però cap a les 18 hores els manifestants han desplaçat la protesta també cap a un altre punt de la xarxa viària, concretament a l'AP-7, a l'Ampolla, que han tallat en sentit nord. Els pneumàtics que s’havien col·locats per interrompre el trànsit, entre el punt quilomètric 1094 i 1095 de la nacional, han estat cremats. Des de tres quarts de set de la tarda hi ha un altre tall a l'AP-7 també en sentit nord, però uns quilòmetres més enllà, concretament a l'altura de Tortosa. El tram de l'Ampolla afecta dels quilòmetres 310 a 312, mentre que el de Tortosa afecta del 319 al 321.

Este matí, a partir de les 8:30h i durant sis hores, s’ha tallat la carretera nacional a l’alçada d’Alcanar. Els mateixos manifestants han dissolt el tall quan han intuït que els antiavalots -que ja feia una estona estaven presents- anaven a actuar.

Cal recordar que els manifestants protesten per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i pels empresonaments de membres del Govern cessats per l'article 155, de l'expresidenta del Parlament de Catalunya o de membres de la societat civil. El tall d'estes vies se sumen als que hi ha hagut al llarg de tot el dia a diversos punts de la xarxa viària catalana convocats per diversos Comitès de Defensa de la República (CDR). S'han tallat vies com l'AP-7 a Figueres o l'A-2 a Soses (Segrià).