La campanya «Els Bombers t’acompanyen a donar sang» clou a Amposta, este dimecres

Amposta serà el 20è municipi en participar de la campanya d'enguany, en un acte que tindrà lloc a l’exterior del Casal Municipal a les 12:30h

Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos
Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos | Bombers de la Generalitat
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 16:42h
La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” finalitzarà este dimecres amb la col·lecta i acte de cloenda a Amposta, que serà el 20è municipi participant a l’edició d’enguany. Per primer cop, la campanya s’ha realitzat al llarg de tot un mes, amb una gran implicació dels ajuntaments, ciutadans i dels parcs de bombers.

A les 12:30h, a la zona exterior del Casal Municipal, se celebrarà l’acte de cloenda de la campanya de tot Catalunya amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Adam Tomàs: el director dels Serveis Territorials d'Interior a les Terres de l'Ebre, Joan Juan; la directora de Donació i Comunicació del Banc de Sang i Teixits, Aurora Masip; el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre,  Eduard Martínez; i el cap del parc de Bombers d'Amposta, Joan Torrent.

Durant tot el dia, (de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores) es viurà una jornada de donació amb la participació dels bombers, que oferiran diverses exhibicions per a tots els públics i animaran a donar sang.
 
Més de 2.000 donants a la campanya

Abans de la campanya de tot el dia a Amposta, les 19 campanyes celebrades durant el mes de març han sumat ja 1.740 donacions de sang, amb un total de 1.984 persones que han volgut sumar-se a la donació. Amb estes xifres s’ha assolit l’objectiu d’apropar-se a les 2.000 donacions, tot i les inclemències meteorològiques viscudes durant el mes de març que han afectat a algunes de les campanyes. Destaca també la xifra de 426 donants nous, un 21,47% del total.
 
Quarta edició de la campanya
 
La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En esta mateixa línia, destaquen que les donacions de sang a algunes de les ciutats s’han fet a les seus dels mateixos consistoris.
Amb la suma de tots ests elements i actors, la quarta campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” ha mantingut el seu ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.
 
Setmana Santa, època crítica
 

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acoste menys als punts de donació. Amb esta campanya s’ha aconseguit incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal de mantenir en un bon nivell les reserves de sang a Catalunya.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.
 
Esta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.