Els CDR tornen a alçar-se i tallen l'N-340 a Alcanar

L'acció es podria allargar durant tot el dia

Arribada de les unitats ARRO dels Mossos.
Arribada de les unitats ARRO dels Mossos. | CDR Esparreguera
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 14:59h
L'independentisme civil ha tornat a alçar-se per rebutjar la repressió de l'Estat. Els darrers empresonaments dels líders independentistes i la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya han agitat el carrer des de diumenge i, esta matinada, amb la discreció organitzativa que els caracteritza, els Comitès de Defensa de la República (CDR) han portat la indignació col·lectiva un pas més enllà.

Els comitès tenen la intenció de prendre algunes de les principals carreteres de la xarxa viaria per bloquejar les entrades al Principat en una acció que es podria allargar un mínim de 24 hores. Entre aquestes hi hauria les principals entrades del país.

Des de les 8:30 del matí els CDR ebrencs tallen la N-340 al seu pas per Alcanar, a l'acció s'hi han sumat comitès del Camp de Tarragona que han acudit al lloc convingut durant la matinada.

Els manifestants hi han arribat a peu des de diversos punts per evitar que els seus vehicles fossen identificats i criden consignes com "llibertat presos polítics" i "vaga general", a més han pintat la paraula 'República' en color groc a l'asfalt.

El tall s'ha situat fins al voltant de les 11 del matí entre els punts quilomètrics 1.059 i 1.060. En un primer moment s'hi havien general al voltant d'uns 2 km de cues en ambdós sentit. Però els Mossos i Guàrdia Civil han desviats els vehicles en sentit nord per la carretera TP-3318, cap a Alcanar i Ulldecona, i en sentit sud, cap a Vinaròs per la mateixa N-340, de manera que desde poc després de les 10 del matí ja no hi ha hagut vehicles atrapats.

A partir de les 11, els activistes s'han desplaçat al voltant d'un quilòmetre cap al nord, just abans de l'entrada del nucli urbà d'Alcanar, amb la intenció de causar més afectació al trànsit. A partir d'aleshores, han arribat 3 furgons dels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra equipats amb escuts, llançadores de foam i escopetes per disparar salves . Els manifestants han cridat consignes com "les carrers seran sempre nostres" i "el vostre conseller és a la presó".