Investigats els propietaris d'una empresa de transports d'Amposta per falsificació documental

Duplicaven plaques de matrícula per poder utilitzar gasoil bonificat | La sanció a què s'enfronten podria ascendir a més d'1 M€

Els agents van trobar una vintena de matrícules duplicades.
Els agents van trobar una vintena de matrícules duplicades. | Cedida
Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat a les 16:51h
Agents de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita han procedit a la imputació de dos hòmens de 20 i 42 anys, veïns d'Amposta, en qualitat d'investigats, com a presumptes autors d'un delicte de falsedat documental en vehicles pesants de transport de mercaderies.

A mitjan mes de març, durant una inspecció fiscal en un pàrquing d'Amposta, agents de la Guàrdia Civil van realitzar prova de gasoils a un vehicle pesant i van detectar que utilitzava gasoil bonificat de tipus B, malgrat que el seu ús està prohibit per a este tipus de vehicles dedicats al transport. El conductor va manifestar que no disposava de la documentació preceptiva, de manera que el vehicle va quedar immobilitzat.

Posteriorment, els agents es van desplaçar fins a la seu social de l'empresa propietària del vehicle, situada a la mateixa localitat, amb l'objectiu de comprovar la documentació del camió immobilitzat, així com la inspecció dels dipòsits petrolífers utilitzats per al repostatge de vehicles.

Durant la inspecció, els agents van descobrir en el perímetre exterior de l'empresa que un dels vehicles pesants que es trobaven estacionats a l'interior  tenia les mateixes plaques de matrícula que el que s'havia immobilitzat moments abans en un aparcament públic, de manera que van sospitar de la probable falsificació de plaques de matrícula.

Per este motiu, es va sol·licitar al jutjat en funcions de guàrdia d'Amposta l'ordre d'entrada i registre de la seu social de l'empresa. El 16 de març es va procedir al registre de la mercantil i s'hi va localitzar a l'interior dos vehicles pesants dedicats al transport de mercaderies que presentaven alteracions en el número de xassís. En concret, havien estat tretes les plaques originals corresponents al número de bastidor. També, en una zona reservada taller, es van descobrir 21 plaques de matrícula, pertanyents a altres vehicles; diverses plaques amb número de bastidor; material per instal·lar-les, així com un dipòsit que contenia 4.000 litres de gasoil bonificat, que va quedar precintat per observar diverses infraccions administratives.

Posteriorment, la Guàrdia Civil va realitzar diverses investigacions per tal de localitzar els vehicles originals, dels quals s'havien duplicat les plaques de matrícula, un dels quals pertanyia a una mercantil diferent ubicada a Deltebre i que és aliena als fets.

Durant les actuacions realitzades, també es van detectar diverses infraccions administratives executades pels implicats. Les agents van aixecar 8 actes-denúncia; 2 per infraccions tributàries a la Llei 38/1992 d'impostos especials, 3 a la Llei 21/1992 de Seguretat Industrial i 3 al Decret Legislatiu 1/2009 regulador de Residus, la sanció en total podria ascendir a més d'1 M€.

Després de la presa de declaració en qualitat d'investigats, els responsables de la mercantil van ser posats a disposició del jutjat de funcions de guàrdia d'Amposta, com a presumptes autors de cinc delictes de falsificació documental, en modalitat de delicte continuat.
 

Inspecció de la Guàrdia Civil a l'empresa d'Amposta. Foto: Cedida