El PSC de Tortosa presenta una nova campanya de 'Xeic!' per recollir propostes en positiu

La campanya vol defugir de la denúncia i escoltar les propostes dels tortosins per millorar i canviar la ciutat

Presentació de la campanya.
Presentació de la campanya. | Cedida
Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat a les 17:10h
El PSC de Tortosa ha presentat la nova campanya Xeic! Pos com podem canviar Tortosa!, amb el propòsit de millorar l’espai públic de Tortosa. Es tracta de la quinta campanya de Xeic!, però en esta ocasió donant-li la volta “per defugir de la denúncia i escoltar les propostes dels tortosins i tortosines per millorar i canviar la ciutat”, segons exposen els socialistes.

El portaveu del grup municipal del PSC, Enric Roig, ha recordat que la campanya Xeic! Pos com tenen Tortosa! es va iniciar el 2013 com a denúncia del deficient estat de conservació i la imatge negativa de la ciutat, i es va tornar a endegar el 2015 sota el títol Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa! amb un total de més de 1.000 fotografies, més de 21.000 visites al lloc web, més de 2.000 seguidors a les xarxes socials, 25 consells, 20 enquestes i 12 rodes de premsa.

“El govern ens ha fet cas en algunes vegades, tot i no reconèixer-ho directament, i determinades coses han millorat. Ara, amb quasi bé 3 anys de retard, el govern està a punt de licitar un contracte de neteja i recollida de residus que esperem que done els seus fruits”  ha dit Roig.

La nova web www.xeictortosa2018.webnode.es recull propostes del PSC com ara un projecte de piscines amb una piscina descoberta d’estiu; un projecte de recuperació de l’eixample antic i el centre comercial des dels terrenys de Renfe; un pla de manteniment dels parcs infantils; campanyes de sensibilització i conscienciació, o temes de reciclatge i gestió de residus.

“Però ara volem saber les propostes dels tortosins i tortosines. I com ho poden fer? Localitzant un aspecte a millorar del seu barri i, o bé fer una foto i pujar-la al Facebook “Xeic Tortosa” o al Twitter @xeictortosa amb la proposta i la ubicació; o bé omplint les butlletes que es poden trobar a les parades dels dissabtes rojos i fer-nos-les arribar”, ha explicat l’edil socialista, que ha afegit que es continuaran donant consells, fent enquestes i penjant les propostes al lloc web.

El regidor ha posat especial atenció en la proposta per revitalitzar el centre a partir dels terrenys de Renfe. “Una proposta que ja vam portar als programes electorals de 2011 i 2015 i que sorgix arrel del conveni per recuperar els terrenys de Renfe signat per l’alcalde socialista Joan Sabaté.” “Es tracta d’una gran aposta per a la ciutat de la qual ja tenim un projecte fet i que esperem poder desenvolupar en un futur.”