Els veïns per l'AP-7 gratuïta deixen de tallar l'N-340 este dissabte per evitar que es desvirtue la seua protesta

Desenes de persones havien acudit a la concentració convocades per entitats independentistes, via xarxes socials, per sumar-se al tall i prolongar-lo

El tall de carretera per reclamar la gratuïtat de l'AP-7 a l'Ametlla de Mar s'ha acabat convertint en una concentració vora la N-340.
El tall de carretera per reclamar la gratuïtat de l'AP-7 a l'Ametlla de Mar s'ha acabat convertint en una concentració vora la N-340. | ACN
ACN
24 de març del 2018
Actualitzat el 26 de març a les 17:20h
Els veïns de les Terres de l'Ebre que setmanalment tallen l'N-340 per reclamar la gratuïtat de l'autopista AP-7 han decidit este dissabte a la tarda traslladar la concentració al costat de la carretera per evitar que la presència de desenes de persones convocades per entitats independentistes, que volien sumar-se al tall i allargar-lo, desvirtués la seua protesta i acabés amb càrregues policials. El moviment Prou! AP-7 Gratuïta Ja havia convocat, com fa cada setmana, el 187è tall de l'N-340, en esta ocasió a l'altura de l'Ametlla de Mar.

Després de l'empresonament divendres dels exconsellers i líders independentistes, diversos CDR i entitats havien cridat, via xarxes socials, a participar en esta protesta i allargar-la. L'entitat veïnal convocant, que disposava este dissabte d'un permís del departament d'Interior per tallar la carretera durant 30 minuts, ha acabat optant per no ocupar la via després de negociar-ho amb els Mossos d'Esquadra. Responsables del cos policial els han traslladat que, en cas que el tall viari superés el límit de temps autoritzat o derivés en incidents, se'ls faria responsables.

Tot i que habitualment són una trentena les persones que tallen la carretera per reclamar la gratuïtat de l'autopista i exigir garanties de seguretat per a l'N-340 que no passen per la construcció de rotondes, la crida de les entitats independentistes ha disparat els assistents a l'acte per sobre del centenar este dissabte i ha deixat veure també estelades i peces de roba de color groc. Els Mossos han vigilat de forma visiblement discreta i des de la distància el desenvolupament de la convocatòria. En finalitzar, els concentrats han abandonat la zona.