Una exposició per endinsar-se als indrets més verges del Parc Natural dels Ports

La inauguració tindrà lloc este divendres, 23 de arç, al Centre de Visitants del Parc a la Terra Alta, ubicat a Prat de Comte

La mostra inclou material divulgatiu en diversos formats, com ara monitors, plafons, un vídeo wall i un joc interactiu
La mostra inclou material divulgatiu en diversos formats, com ara monitors, plafons, un vídeo wall i un joc interactiu | Cedida
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 17:26h
El Parc Natural dels Ports inaugura este divendres 23 de març, una exposició permanent al Centre de Visitants ubicat a Prat del Comte, per apropar a la ciutadania els paisatges singulars d’este espai natural protegit. Especialment, la mostra s’endinsa en les grans extensions de paisatges on pràcticament s’ha esborrat l’empremta humana per així imaginar com van conèixer estos espais els avantpassats més primitius.
 
La mostra inclou material divulgatiu en diversos formats, com ara monitors, plafons, un vídeo wall i un joc interactiu. D’esta manera, es combina textos amb imatges fixes i en moviment, per recórrer els paisatges salvatges, feréstecs i sovint inaccessibles d’este àmbit.
 
L’exposició s’estructura a partir de cinc blocs de contingut, per explicar com identificar els paisatges naturals, quins són els seus valors, on es troben, quina ha estat la seva evolució al llarg dels anys i com conservar-los.T res plafons incideixen en la importància dels espais oberts, els paisatges modelats pel foc i els boscos madurs.
 
Exposicions a altres centres de visitants
 
A més de l’espai expositiu que demà s’estrena, el Parc Natural dels Ports compta amb dues exposicions permanents més en els centres de visitants que té ubicats al Baix Ebre i el Montsià. Així, GeoPorts, a Roquetes, mostra la història del massís des d’una vessant geològica i el llenguatge amagat en les seves roques i fòssils.D’altra banda, l’exposició ‘La Vida als Ports’, a la Sénia, oferix un recorregut audiovisual per la vida natural als Ports que s’endinsa en les plantes, els animals i els ambients on viuen.