LGTeBre compleix 3 anys i renova la seua junta

Ferran Tortajada és el nou president de l'entitat en substitució d'Amada Rodríguez | Este dijous celebrarà una reunió oberta i informativa al restaurant Farcit

Durant tot este temps LGTeBRE ha treballat per visibilitzar i fomentar el drets del col·lectiu LGTBI al territori.
Durant tot este temps LGTeBRE ha treballat per visibilitzar i fomentar el drets del col·lectiu LGTBI al territori. | Cedida
Redacció
21 de març del 2018
Actualitzat a les 11:00h
Ara fa just tres anys, el 20 de març de 2015, l'associació de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals de les Terres de l'Ebre (LGTeBre) celebrava el seu acte de presentació a Tortosa dins un Centre Cívic de Ferreries ple de gent. L'èxit de la marxa per l'alliberament LGTBI de l'any 2014 havia fet que es sentís la necessitat de crear un projecte que fos referent al territori. De mica en mica, l'associació ha consolidat el seu projecte i just fa unes setmanes va renovar la seua presidència.

L’assemblea general de l’associació va escollir el 3 de març passat Ferran Tortajada com a nou president de LGTeBre, en substitució d'Amada Rodríguez, cara visible de l'associació estos darrers anys, que ha hagut de deixar el càrrec per motius personals. Per una altra banda, la junta també s’ha renovat amb la incorporació de Carmen Martínez com a tresorera de l'associació i Marc Ferreres com a secretari.

Durant els darrers 3 anys LGTeBre ha treballat en tres eixos: construir un espai de socialització per a persones LGTBI del territori, donar visibilitat al col·lectiu i treballar, juntament amb institucions públiques en la implementació de la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Pel que fa a aquest darrer punt, LGTeBre ha col·laborat en les diagnosis prèvies a la implementació de Serveis d'Atenció Integral LGTBI (SAI)*, en el disseny de polítiques públiques en matèria LGTBI, així com en formacions a col·lectius de funcionaris públics.

Enguany LGTeBre preveu realitzar l'acte central del 28 de juny, dia de l'alliberament LGTBI, a la Terra Alta, ja que un dels objectius de l'associació és tenir incidència a tot el territori ebrenc, i els actes principals anteriors es van organitzar a Tortosa el 2014, a Amposta el 2015, i l'any passat a Móra d'Ebre i a La Ràpita.

Finalment, des d'LGTeBre s'ha organitzat una reunió oberta i informativa el proper dijous 22 de març a les 19h al restaurant Farcit (Passeig de Joan Moreira, 29 de Tortosa). Vol ser un espai obert per proposar i dur a terme activitats per part de qualsevol persona interessada.