El nou videoclip de Mascarats ret homenatge a les persones que van fer possible l’1-O

El grup senienc presenta "Els carrers seran sempre nostres", un avançament del seu proper treball

Redacció
20 de març del 2018
Actualitzat a les 18:24h
El videoclip ha estat gravat entre Castelló, La Ràpita i Barcelona
El videoclip ha estat gravat entre Castelló, La Ràpita i Barcelona



El grup senienc Mascarats treu un nou tema anomenat “Els carrers seran sempre nostres”, que serà l’avançament del seu proper treball i “un homenatge a totes les persones que van fer possible un acte d’empoderament popular com l’1 d’octubre. . Un homenatge a una mobilització constant que va reaccionar davant de qualsevol agressió de l'Estat”, tal i com expliquen en una nota de premsa.

El títol de la cançó –“Els carrers seran sempre nostres”- és un dels lemes més repetits durant les mobilitzacions: “un himne que dixa clar que per molt que vulguen privatitzar els carrers, estos sempre seran nostres, sempre seran un espai de vida, solidaritat i aliances. En definitiva és un homenatge a un dia que durarà anys. Un dia que va dixar clar que unides tot ho podem”, detallen.

El videoclip, que ha estat gravat entre Castelló, La Ràpita i Barcelona, inclou la presència de persones que han considerat representatives del moment viscut, com Jordi Borràs, Montse Venturós, Gabriel Rufián, Mireia Boya o Joan Coma. També representants d'organitzacions juvenils com ARRAN i les JERC, Universitats per la República o de la Plataforma per la Llengua, persones implicades als CDR i l’ANC i Bombers per la República.

D’este videoclip també en sortirà un petit documental que serà un recull de les paraules de les persones que hi apareixen. Parlaran de l’1 d’octubre, de la mobilització popular i com concebem la música “com una eina més de transformació social”. A partir del 30 DE març estarà disponible a les xarxes socials del grup i s’estrenarà al seu poble natal, la Sénia. El videoclip-documental ha comptat amb la direcció de Lluís Chesa (Castelló) i la producció de Júlia Urgell.