Montse Castellà presenta nou disc de la mà del segell discogràfic de Paco Ibáñez

'Punts de Llibre', un doble CD amb 22 cançons, s'estrenarà este dissabte en directe a la sala Luz de Gas en el marc del Barnasants

Este és el quart disc que Montse Castellà publica en solitari
Este és el quart disc que Montse Castellà publica en solitari | Michal Novak
Sofia Cabanes
20 de març del 2018
Actualitzat a la 13:41h
Des del 2017 l’hem vist fent gira amb ‘Cançons violetes’, al costat de la Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal, amb qui forma les Kol·lontai. Ara, però, la cantautora tortosina Montse Castellà torna en solitari als escenaris de la mà del seu nou disc, ‘Punts de Llibre’.

Es tracta d’un doble CD amb 22 cançons, que ha esdevingut, en paraules de Castellà, el seu disc “més eclèctic i original”. “És un disc ple de vitalitat, compromís i unes dosis de poesia i filosofia. Cada cançó conté una frase que podria ben bé ser un punt de llibre o el lema d’una samarreta”, afegeix.

Castellà ha compost les 11 cançons del primer CD. Mentre que en el segon ha posat música a textos d’alguns poetes i escriptors, com Miquel Martí i Pol, Zoraifa Burgos, Rosa Fabregat, Rosa Regàs, o Miguel de Cervantes, entre d’altres. També ha versionat cançons d’altres autors, com Ovidi Montllor, Joan Pau Giné o Quico Pi de la Serra.

Un dels temes més especials d’este doble CD és el que interpreta fent duet amb el mític i incombustible cantautor Paco Ibáñez, amb qui compateix amistat. Es tracta de ‘Avui l’he vista’, un poema d’Apel·les Mestres musicat Xavier Ribalta, en una versió que Castellà i Ibáñez ja van interpretar a l’Auditori de Tortosa l’any 2013 en el concert que el cantautor va oferir a l’Auditori Felip Pedrell en commemoració del 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre. És el primer cop, però, que Ibáñez enregistra un tema en català, tot i que en directe ja se l’havia escoltat.

Precisament ha estat Paco Ibáñez qui ha editat el nou disc de la cantautora tortosina a través deu seu segell discogràfic, A Flor de Tiempo. Fins ara, Ibáñez sempre s’havia publicat els seus propis discos. “És la primera vegada que edita discos per a un altre artista i el que vol és encetar una nova col·lecció que servirà per apadrinar aquells cantants amb qui ell confia, per amistat talent estil,.... i jo sóc la primera que enceta esta nova col·lecció, que durà per nom Abibi”, exposa Castellà.

La gravació dels temes s’ha dut a terme majoritàriament a Airestudios (Tortosa). Però Ibáñez no és l’únic que col·labora al disc, també hi formen part Eliseo Parra, o la veu de Txarango Alguer Miquel.

Castellà estrenarà ‘Punts de Llibre’ este dissabte 24 de març a les 21:00 hores a la Sala Luz de Gas de Barcelona en el marc del Festival Barnasants.
 

Portada del seu nou disc, 'Punts de Llibre' Foto: Celestre Prieto/ Natalia Díaz-Mella Bustillo