Inversió de 408 mil euros en les obres d'ampliació de l'escola Sant Llàtzer de Tortosa

La directora territorial d’Ensenyament, Manolita Cid, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la directora del centre, Cinta Sales, han explicat en què consistiran els treballs

Manolita Cid, Cinta Sales i Meritxell Roigé en un moment de la presentació de les obres d'ampliació.
Manolita Cid, Cinta Sales i Meritxell Roigé en un moment de la presentació de les obres d'ampliació. | Cedida
Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 16:14h
La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Manolita Cid, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyades per la directora de l'Escola, Cinta Sales, han donat a conèixer este matí l'ampliació del centre als mitjans de comunicació. L'alcaldessa ha agraït al Departament que haja tornat a apostar per la ciutat per fer una nova inversió que permetrà resoldre els problemes d'espai d'este centre. En l’actualitat l’escola té 6 grups, de P3 fins a 3er de Primària, i es preveu que continue el seu creixement fins a 6è de primària en què assolirà una línia educativa completa.
 
El procés d’ampliació s’inicià l’any passat per part dels serveis territorials a Terres de l’Ebre quan la directora territorial proposa als serveis centrals les obres d’escolarització a realitzar durant l’estiu del 2018 (obres RAM), i en la que s’inclou esta ampliació. En este sentit, el 24 d’agost s’adjudica el projecte, amb un termini de redacció de 3 mesos.

En estos moments, el projecte està redactat, supervisat i a punt de sortir la licitació de l’obra. Per part de serveis territorials s’ha signat ja l’acta de replanteig de l’obra i la disponibilitat de terrenys.
 
Les obres consistixen en l’ampliació de dos aules i, a més a més, s’amplien també espais complementaris: un magatzem, una escala, espai de pas i lavabos. El total de superfície construïda del projecte és de 368,15 metres quadrats.
 
Pel que fa a façanes i materials, l’obra quedarà totalment integrada en l’actual construcció de la mateixa manera que es va integrar la primera ampliació en la zona de l’Institut Cristòfol Despuig.
 
El pressupost total de l’obra per contracta és de 407.927,76 € i el termini d’execució està establert en el projecte en 5 mesos.
 
L’obra es realitzarà seguint els criteris del departament d’Ensenyament, tan pel que fa a criteris d’habitabilitat, estructurals i de salubritat, com a la resta de normativa general en matèria d’urbanisme i edificació.
 
Esta ampliació està inclosa dins dels projectes a executar als serveis territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, concretament, en les obres prioritàries d’ampliació d’escolarització que formen part del total de 1.357.848 € que fins al moment té previst invertir en obres el departament a les Terres de l’Ebre enguany.