Miravet acollirà un concert solidari amb músics ebrencs per reclamar la llibertat dels presos polítics

Els artistes que hi participaran són Èric Vinaixa, Joan Rovira, Solk, Sílvia Ampolla, Guardet lo Cantador i la seua rondalla, Mascarats, i el Dj Jordi Caballé

Els fons que es recapten es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat formada per les quinze famílies dels membres del Govern cessat i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart
Els fons que es recapten es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat formada per les quinze famílies dels membres del Govern cessat i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart | Cedida
Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 11:06h
El proper dissabte 24 de març a les 18 h se celebrarà, a la plaça de l’Arenal de Miravet, un concert solidari per reclamar la llibertat d’Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Jordi Sánchez. Així ho ha anunciat l’alcalde de Miravet, Toni Borrell, que ho ha emmarcat dins la campanya Free Junqueras impulsada per amics i familiars del president d’Esquerra Republicana.
 
Al concert, que serà gratuït, actuaran Èric Vinaixa,  Joan Rovira, Solk, Sílvia Ampolla, Guardet lo Cantador i la seua rondalla, Mascarats, i el Dj Jordi Caballé. Els fons que es recapten es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat formada per les quinze famílies dels membres del Govern cessat en aplicació del 155, a més de les famílies de Jordi Sánchez i Jordi .
 
Borrell, amic personal d’Oriol Junqueras, ha expressat que “el lliure esperit del nostre riu li done la llibertat a ell, i que nosaltres ajudem al lliure esperit del nostre riu perquè siga més fàcil donar-li la llibertat i també a tots nosaltres”. L’alcalde ha afirmat que, amb el concert, “pretenem fer força i expressar la necessitat de tenir govern aviat, perquè com més aviat el tinguem més aviat el Govern podrà fer pressió allà on siga necessari per aconseguir que estes quatre persones puguen aconseguir la llibertat”.
 
Rosanna Fatsini, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, a més de manifestar la seua adhesió personal a la campanya Free Junqueras, ha denunciat que amb l’aplicació del 155 “com a Govern, hem vist estroncades les nostres funcions, i ha provocat que no puguem portar la nostra tasca diària com voldríem”. Ha afegit que “no defallirem fins que no traguem esta gent de la presó, i ho farem de manera lúdica perquè segur que l’Oriol Junqueras està orgullós que transmetem de manera positiva esta energia que, segur, els arribarà”.
 
Neus Guiu, en tant que treballadora de la Generalitat que dona suport a la campanya, ha recordat que cada divendres treballadors públics es manifesten per reclamar la llibertat dels polítics empresonats. A més, ha alertat que “l’aplicació del 155 vulnera els nostres drets i bloqueja la nostra activitat ordinària en l’execució de programes que afecten directament la ciutadania”.