Josep Baubí, nou president del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre

Neus Bonet revalida el càrrec de degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya

La nova junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre. D'esquerra a dreta, Sílvia Tejedor, Oriol Gracià, Josep Baubí, Albert Mestre, Andreu Prunera i  Anna Ferràs.
La nova junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre. D'esquerra a dreta, Sílvia Tejedor, Oriol Gracià, Josep Baubí, Albert Mestre, Andreu Prunera i Anna Ferràs. | Cedida
Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 20:48h
El veterà periodista radiofònic Josep Baubí serà el nou president de la demarcació del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre, en relleu de Sílvia Tejedor, que continuarà formant part de la nova junta.

La nova junta estarà conformada per Josep Baubí a la presidència, Albert Mestre, com a vicepresident, Sílvia Tejedor, secretària, Anna Ferràs, tresorera, i els vocals Oriol Gracià i Andreu Prunera.

Neus Bonet repetirà com a degana del Col·legi a nivell català. La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya es complementarà amb els vocals sorgits de les Juntes de Demarcació: Coia Ballester a Tarragona, Joan Ventura a Girona, Josep Baubí a les Terres de l'Ebre, Rafael Gimena a Lleida i Enric Badia de la demarcació de la Catalunya Central.

Com determinen els Estatuts del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en tractar-se de candidatures úniques, han quedat automàticament proclamades després que la Junta Electoral Central les haja certificat validant els avals i els suports necessaris per a presentar-se.

Josep Baubí va començar com a redactor d’esports al setmanari territorial Ebre Informes l’any 1982. A finals dels 80 va treballar com a corresponsal a les Terres de l’Ebre al setmanari Crònica de Tarragona. Va ser el primer corresponsal del Nou Diari de Reus i va col·laborar en les transmissions esportives de RNE ràdio 5. L’estiu de l’any 1989 va començar a elaborar informació esportiva a Catalunya Ràdio, i al setembre del mateix any inicia la seva tasca com a corresponsal a les Terres de l’Ebre de la emissora de la Generalitat fins al maig del 2013.
En els últims anys ha estat responsable d’informatius d’Imagina Ràdio, col·laborador de les televisions Canal 21 i Canalte i de la ràdio municipal Ràdio Tortosa. Des del mes de setembre del 2017 té un espai propi d’anàlisi periodística a Canal 21 Terres de l’Ebre.