Miravet corona els campions de Catalunya de curses per muntanya

Han estat Sheila Avilés (AE Matxacuca) i Andreu Simon (AE Intempèrie) | Eli Gordon i Ragna Debats li van a la saga a la igualadina en la Xa Cameta Coixa a Miravet de cares al campionat del món

Sheila Avilés s'ha proclamat campiona de Catalunya a Miravet per segon any consecutiu.
Sheila Avilés s'ha proclamat campiona de Catalunya a Miravet per segon any consecutiu. | Josep Maria Montaner.
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 9:46h
Sheila Avilés (AE Matxacuca) i Andreu Simon (AE Intempèrie) s'han proclamat este diumenge campions de curses per muntanya individuals en la la Xa edició de la Cameta Coixa, a Miravet, on han participat fins a 600 corredors, que han recorregut una distància de 21 quilòmetres, tot superant un desnivell positiu aproximat de 1.300 metres, durant una jornada que fins i tot ha arribat a ser xafogosa.

L'atleta d'igualada s’ha proclamat campiona de Catalunya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb un temps de 2 hores i 10 minuts i ha revalidat el títol que ja va aconseguir l'any passat. De cara a la copa del món de curses per muntanya, Avilés no hi tindrà pas fàcil, perquè li van a la saga Eli Gordon (AE Lleure Montornès) –actual campiona d’Espanya de curses per muntanya–, ha restat subcampiona de Catalunya amb un temps de 2 hores i 13 minuts, i la catalana amb lligams ebrencs d'origen holandès Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), amb 2 hores i 20 minuts, que va fer una gran cursa, tot i estar encara en plena recuperació després de guanyar fa uns dies l’exigent cursa per etapes The Coastal Challenge, a Costa Rica.
 

Andreu Simon s'ha proclamat campió a la X Cameta Coixa. Foto: Josep Maria Montaner.


Entre els homes, ja des de l'inici de la cursa Andreu Simon s’hi ha mantingut al capdavant, amb un ritme molt alt que ha portat al front de la carrera només als més preparats. Simon ha guanyat la cursa amb autoritat, i ha travessat la meta amb un temps d'1 hora i 52 minuts. El flamant campió de Catalunya de curses per muntanya individuals, ha notat l'alè al clatell del corredor andalús Mario Olmedo –segon, també a l'edició de 2017– que ha arribat a només cinc segons, seguit del Diego Cardozo, (AE Matxacuca), que s'ha proclamat subcampió del campionat amb 1 hora i 53 minuts; Jonatan Cuesta (AAE Escola Treball) ha estat quart a la cursa i ha pujat al podi vàlid del campionat com a tercer classificat, ja que Mario Olmedo no ha corregut amb llicència FEEC.

Ja fa fa 10 anys que Miravet (Ribera d'Ebre) acull la cursa per muntanya de la Cameta Coixa, que és la III del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. Els paisatges, la història i la natura es donen la mà que ofereix un recorregut que és fa difícil d'oblidar. Este ja és el tercer any que la cursa absoluta forma part de les curses de la FEEC, i enguany a més ha fet el campionat de Catalunya individual.
 

La X Cameta Coixa a Miravet ha comptat amb la participació de fins a 600 atletes. Foto: Josep Maria Montaner.


El lliurament de premis del campionat català s’ha celebrat a la plaça de l’Arenal de Miravet plena de gom a gom, i ha comptat amb l'assistència del president de la FEEC, Jordi Merino.

Les classificacions de la cursa es poden consultar al lloc web de 9hSports.
 

L'impressionant paisatge de l'Ebre vora Miravet ha acompanyat tothora els corredors. Foto: Josep Maria Montaner.


El fotògraf i camera de NacióMuntanya, Josep Maria Montaner, a peu de cursa, va poder oferir-nos aquests vídeos en directe.