La IV Ultra Trail Estels del Sud torna al massís del Port el 12 i 13 de maig

La cursa atorgarà els títols del Campionat de Catalunya i puntua també per a la Copa Catalana i per a la Ultra Trail del Mont-blanc

Instantània de la presentació de la cursa aquest dimecres al Palau Abària de Tortosa
Instantània de la presentació de la cursa aquest dimecres al Palau Abària de Tortosa | Gencat
Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 19:35h
La cursa Ultra Trail Estels del Sud es disputarà del 12 al 13 de maig al massís del Port i esta quarta edició de la prova serà puntuable per a la 7ª Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència i atorgarà els títols del Campionat de Catalunya de l’especialitat. Per la seua banda, la Half Trail puntuarà també per a la Copa Catalana de la distància. A més, la cursa continua sent una de les proves classificatòries per a la Ultra Trail del Mont-blanc.
 
La representant territorial de l'Esport, Cinta Espuny, el batlle d'Arnes, Joaquim Miralles, i el director general de Kebo Events, Jordi Pallarès, han presentant este dimecres la quarta edició de l'Ultra Trail Estels dels Sud a la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, al Palau Abària de Tortosa.
 
En la seua intervenció, Cinta Espuny ha explicat que "el nostre objectiu és el de promocionar el territori amb l’esport com a vincle i amb la Ultra Estels del Sud s’està aconseguint a tots els nivells. La puntuabiltat de la prova per a diferents campionats, l’excel·lent promoció del territori i la ruta dels Estels del Sud i els creixement de les inscripcions, mostren que s’està fent un bon treball i n’estem molt orgullosos i agraïts tant als organitzadors com als voluntaris que formen part de l’estructura d’esta cita emblemàtica".
 
Joaquim Miralles ha afegit: "Per a Arnes esta és una activitat molt important que té un retorn molt positiu a tots els nivells i a més, implica a tots els nostres veïns. Estem molt orgullosos d’acollir el centre d’operacions de la prova i de la feina feta any rere any. A més, este sentiment no és nomé nostre, sinó de totes les localitats per on passa la cursa".
 
Per la seua banda, el responsable de Kebo Events, promotor i organitzador de la cursa ha destacat: "La mostra més clara de la consolidació de la Estels del Sud des del punt de vista esportiu és que esta és la cursa que atorgarà els títols del Campionat de Catalunya i puntua també per a la Copa Catalana a banda de donar punts de la Ultra Trail del Mont-blanc. Este fet, afegit a l’impacte econòmic i de difusió positiu que té al territori, ens fa estar satisfets de la feina feta i ens encoratja a seguir creixent."
 
En esta quarta edició, la Ultra Trail Estels del Sud mantindrà el seu recorregut després de la bona acceptació que van tenir les modificacions introduïdes ja fa dues temporades. Això significa que la localitat d’Arnes es mantindrà com a centre neuràlgic de la cursa i el cim de Caro continuarà sent un dels referents del seu traçat. També mantenen el seu recorregut la Half Trail i la Mitja Marató de Muntanya que també sortirà d’Arnes i arribarà Beseit en la seva tercera edició.