Vandellòs II repara la vàlvula de ventilació que va provocar la fuita d’aigua i l'aturada de la central

Durant la reparació, la planta romandrà aturada

L'equip tècnic d'ANAV aprofitarà l’aturada per revisar totes soldadures similars
L'equip tècnic d'ANAV aprofitarà l’aturada per revisar totes soldadures similars | ANAV
Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 16:38h
La central nuclear Vandellòs II repararà, durant els propers dies, la soldadura d’una vàlvula de ventilació que va provocar la fuita d’aigua localitzada el passat divendres 2 de març. La central havia estat monitoritzant durant les últimes setmanes un petit augment del volum d'aigua recollit en els embornals de l'interior de l'edifici de contenció. ANAV, l’empresa gestora de la central, confirma en una nota de premsa que “en tot moment, este volum s'ha mantingut en valors unes 30 vegades inferiors al que estableixen les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF) de la central”.
 
En el marc d'estes tasques de seguiment, durant el matí del divendres 2 de març, l'equip que seguia la incidència va identificar, mitjançant inspecció robotitzada, la zona d'origen del degoteig. Com que no es va poder determinar si la fuita provenia d’una barrera de pressió, es va decidir, de manera preventiva, aturar la planta per accedir i fer les actuacions corresponents.
 
En esta segona inspecció, es va confirmar una fuita d'aigua a la soldadura d'una vàlvula de ventilació per la qual cosa i, d'acord amb el que estableix les ETF, es va decidir dur la planta a una parada freda i preparar el programa d'intervenció .
 
Actualment, la central “es troba parada i en condició segura”, informa ANAV, tot afegint que “esta incidència no ha tingut repercussió per a les persones o el medi ambient i, tal com està establert, s'ha mantingut informat l'organisme regulador (CSN)”.
 
L'equip tècnic d'ANAV ha decidit, després de la inspecció realitzada en tota esta àrea, aprofitar l’aturada per dur a terme una intervenció en la línia de drenatge dels generadors de vapor i una extensió d'inspecció a soldadures similars.