La X Cursa de Muntanya la Cameta Coixa torna a Miravet este diumenge

La Cursa Absoluta, amb un recorregut exigent i competitiu , és puntuable al Circuit de les Terres de l'Ebre i al Campionat de Catalunya de la FEEC

Miravet serà punt de sortida i arribada de la Cameta Coixa el dia 11 de març.
Miravet serà punt de sortida i arribada de la Cameta Coixa el dia 11 de març. | Josep Maria Montaner.
Redacció
09 de març del 2018
Actualitzat a les 10:23h
D'ençà fa 10 anys Miravet acull la cursa per muntanya de la Cameta Coixa, que és la III del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. Els paisatges, la història i la natura es donen la mà per oferir un recorregut que és fa difícil d'oblidar. Este ja és el tercer any que  la cursa absoluta forma part de les curses de la FEEC, enguany serà  el Campionat de Catalunya Individual.
 
La sortida es realitzarà des de l'interior del castell de Miravet, un dels monuments més coneguts i ben conservats de Catalunya, essent un dels millors exemples d'arquitectura romànica de transició, religiosa i militar, de l'Ordre del Temple a tot Occident, amb més de 900 anys d'història.
 
Des d'este monument únic, els participants recorreran els camins i senders recuperats dels avantpassats, baixaran fins al riu Ebre recorrent el bosc de ribera pel camí de sirga i passaran pel pas de Barrufemes, des d'on pujaran fins al punt més alt de la cursa on hi ha una talaia àrab que controla el curs fluvial i tota la ribera.
 
En una petita part del recorregut, per no perdre les senderes tradicionals, s'han obert nous trams per fer una cursa sense trepitjar cap camí asfaltat.
 
S'han preparat 4 recorreguts:
 
  • La Cursa Absoluta, és un recorregut exigent i competitiu i puntuable tant al Circuit de les Terres de l'Ebre i el Campionat de Catalunya per equips de la FEEC. La cursa absoluta cobreix una distància de 21 quilòmetres i supera un desnivell positiu aproximat de 1.300 metres. El tret de sortida de la cursa es donarà des del castell templer de Miravet a les 9.30 hores i la meta se situarà, com ja és habitual, al centre del poble.
    Cal destacar que en el tram de pujada a la Talaia (340 metres), punt més elevat del recorregut, hi haurà una cronoescalada, medint el temps invertit en l’ascensió, que serà de 303 metres de desnivell positiu en 1,7 quilòmetres.
  • La Cursa Junior, també és competitiu i és menys exigent que l'anterior i preparat per aquells corredors entre 18 a 20 anys (nascuts entre 1997 i 1999).
  • La Cursa Cadet, és un recorregut menys exigent i competitiu, per aquells corredors nascuts entre el 1998 i 2000. 
  • La Marxa, és un recorregut no competitiu ideat per tot aquell que vulgui gaudir del paisatge i d'una caminada saludable i social.
En tots els recorreguts, l'últim esforç abans de l'arribada és pujar a l'antic nucli de la població, el Cap de la Vila, per la costa empedrada de Riago. I baixar fins a la plaça de  l'Arenal per arribar a la meta, des d'on es pot gaudir de la vista més coneguda del poble.
 

Sheila Avilés, que va guanyar la cursa l'any passat, hi torna enguany. Foto: Toni Melich.


L’elit de les curses per muntanya a Miravet

La cursa La Cameta Coixa és una de les que obre la temporada en el calendari de curses per muntanya, tant a nivell català com estatal. Este fet, a més del merescut prestigi que ha assolit la prova, fa que gran part de l’elit de corredors catalans, i alguns estrangers, competeixin a Miravet per comprovar el seu estat de forma.

Entre els participants en el desè aniversari de la cursa Miravet trobem a figures com Zaid Ait Malek (CEM La Cameta Coixa);  Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa), subcampió de la classificació combinada de les Skyrunner World Series 2017; Carlos Bartrina (CE Pedala.cat Balaguer), Jonatan Cuesta (AAE Escola Treball), guanyadors de la darrera Cursa dels Biberons; Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports), guanyador de la Buff Epic Trail 2017 i Top 10 a les Skyrunner World Series 2017; o Marc Traserra (CE Voltreganès ARS).

Entre les dones, destaca la presència d’Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina); Sheila Avilés (AE Matxacuca), guanyadora de les Skyrunner World Series 2017; Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), campiona d’Europa d’Skyrunning; Eli Gordón (AE Lleure Montornès), campiona d’Espanya de curses per muntanya 2017; o Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca), subcampiona d’Espanya de curses per muntanya 2017.