Aguaita.cat se suma a la vaga feminista

Este dijous 8 de març el mitjà només oferirà informació relacionada amb la jornada de vaga

1200_1520494946vaga
1200_1520494946vaga
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat el 08 de març a les 16:51h
La redacció de l’aguaita.cat, conformada íntegrament per dones, se suma ala vaga general de 24 hores d’este dijous 8 de març, convocada pels col·lectius feministes del país. Durant tot el dia, només publicarem informacions relacionades amb la vaga, de manera que la nostra portada i xarxes socials romandran amb la informació mínima.

A més, l’equip també ha signat el manifest 8-M ‘Les periodistes parem’, en què les treballadores dels mitjans de comunicació secunden la vaga feminista i reclamen una millora de la situació de les dones en l’àmbit concret del periodisme. “Som conscients de la rellevància social del nostre treball i per això mostrem la nostra preocupació per la visió parcial de la realitat que tantes vegades oferixen els mitjans i en la falta de presència i aportacions de les dones. El feminisme també és necessari per a millorar el periodisme”, defensa este manifest que ja han signat més de 7.400 dones del sector de la comunicació.

D'altra banda, durant el dia d'avui, aguaita.cat i NacióDigital publicaran una postal reivindicativa en aquelles notícies on només hi havien d'aparèixer imatges d'homes per reivindicar la presència de les dones en tots els àmbits.
 



La vaga del 8-M està convocada per la Comissió 8-M, que aplega les entitats feministes de l'Estat i els Països Catalans, amb els suport dels principals sindicats combatius al país, com CGT, IAC, Intersindical-CSC, CNT i COS. Tal com exposa el manifest de la jornada, la mobilització es convoca per denunciar les discriminacions i violències que patix la dona en el sistema patriarcal. Per esta magnitud estructural, no només es considera una aturada laboral, sinó també de cures, de consum i estudiantil.