Cau la segona denúncia a un membre de l’ANC a l’Ebre arran de la protesta a l’AP-7 del 3 d’octubre

El departament d’Interior comunica l’expedient sancionador obert al coordinador de l’Assemblea a l’Ampolla i ex membre del secretariat nacional

La mobilització del passat 3 d'octubre, amb l'AP-7 tallada entre L'Aldea i l'Ampolla.
La mobilització del passat 3 d'octubre, amb l'AP-7 tallada entre L'Aldea i l'Ampolla.
S.B.
07 de març del 2018
Actualitzat a les 21:02h
La portaveu de l’Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l’Ebre, Irene Negre, no ha estat l’única a qui el departartament d’Interior ha comunicat en els últims dies l’obertura d’un expedient sancionador per la protesta que va tindre lloc a l’autopista AP-7 durant la vaga del passat 3 d’octubre. També el coordinador de l’ANC a l’Ampolla i ex membre del secretariat nacional Joan Esteve Guillaumet ha conegut que serà sancionat per la marxa lenta i posterior concentració en aquella via, concretament al terme de Camarles.

Interior li ha notificat l’obertura de l’expedient com a “presumpte responsable de la comissió d’una infracció administrativa”, per la qual serà sancionat amb 200 euros. Segons ha explicat el denunciat a aguaita.cat, aquell dia circulava en marxa lenta per l’autopista com a ocupant d’un vehicle que no conduïa quan va apropar-se un Mosso d’Esquadra. “Ens va dir que volia que s’identifiqués algú per una qüestió informativa si passava alguna cosa, i en presentar-me jo, em va demanar el DNI i se’l va endú, fins al punt que em va dir que acudís a una benzinera per recollir-lo i el vam estar esperant però no va venir”, apunta. “Després el vaig trobar al peatge i li vaig reclamar el carnet, perquè m’havia deixat sense documentació i me’l va tornar”, afegix.

A la notificació “se’m considera responsable d’una infracció lleu per tallar l’autopista, quan justament nosaltres no la vam tallar, perquè en el nostre cas anàvem en marxa lenta i ens vam topar amb un camió que es va aturar impedint el pas”, exposa. “A més, també apunten que jo conduïa el vehicle quan no era així”, assegura.

Mentre analitza si presentarà recurs, lamenta que “estem en un moment en el qual tot és possible, allò que avui és legal demà no, i en allò que pensàvem que havíem avançat resulta que no”.