L'Ajuntament de la Ràpita s’adherix a la vaga de 24 h convocada pels col·lectius feministes

La moció, presentada per Iniciativa Verds, va ser aprovada per unanimitat

Cartells de la vaga feminista del proper 8 de març
Cartells de la vaga feminista del proper 8 de març | Mariona Batllés
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat el 08 de març a les 16:51h
L’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat l’adhesió del consistori a la vaga de 24 hores del 8 de març convocada per la Comissió 8-M, integrada per diferents entitats feministes. La moció va ser presentada pel grup municipal Iniciativa Verds i aprovada per unanimitat.

Altres ajuntaments del territori, com el de Deltebre, Amposta o Tortosa, han secundat l’aturada patronal de dos hores convocada pels sindicats UGT i CCOO, que se centra en la bretxa salarial entre gèneres. La diferència és que el consistori rapitenc, en canvi, s’ha adherit a la convocatòria de la plataforma Comissió 8-M, amb el suport de diferents sindicats -com és el cas de CGT, Ctac, Ustec o Intersitial-, que significa una vaga general de 24 hores en tots els àmbits: laboral, educacional, a la llar i en el consum.

La vaga d’este dijous, coincident amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, és la primera vaga feminista que se celebra a l’Estat i als Països Catalans. A més, la jornada pren especial importància per la seua repercussió internacional: col·lectius i sindicats de més de 150 països s’han adherit a la convocatòria.