Surt a la venda un nou llibre sobre el joc de la morra

Es presentarà el pròxim divendres 16 de març a l'Església Nova de la Ràpita

La morra és un joc mil·lenari, que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força a les Terres de l’Ebre
La morra és un joc mil·lenari, que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força a les Terres de l’Ebre | www.calendariermita.cat
Redacció
07 de març del 2018
Actualitzat a les 16:15h
El divendres 16 de març tindrà lloc a l’Església Nova de la Ràpita la presentació del llibre “Quina morra! El joc d’estratègia per als nous pirates”, el quint títol de la col·lecció L'Ermità. Es tracta d’un llibre que acaba de sortir a la venda i que descobrix la morra, un joc d’estratègia que es juga amb les mans i que consistix a  endevinar el número que sumen els dits mostrats per dos adversaris. Un joc mil·lenari, que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força a les Terres de l’Ebre i a poblacions com la Ràpita, on ha revifat gràcies a l’associació Morràpita, que és la impulsora d’este llibre.

Amb pròleg del reconegut folklorista Amadeu Carbó, "Quina morra!" explica, de la mà de Rafa Balagué (membre de Morràpita), l'origen del joc, la història i la recuperació actual. I també dona totes les claus per jugar-hi. A més, a través de cinc relats del jove escriptor rapitenc David G. Caballero, es pretén que el lector revisca on, qui i com es jugava a la morra en diferents èpoques del passat.

Tots els textos del llibre estan acompanyats per dibuixos de l’il·lustrador Ferro, així com per imatges històriques i descriptives per entendre millor com es juga este joc.
A banda de la presentació pública del llibre, en la mateixa jornada també hi haurà una exhibició del joc de la morra a càrrec de membres de l’associació Morràpita. La presentació comptarà amb l’assistència de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i del president de l’associació Morràpita, Dani Portero.

L’acte serà conduït per Amadeu Carbó i comptarà amb les intervencions de Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre; Rafa Balagué Baila, autor del llibre i membre de Morràpita, i Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera.