Una cinquantena d’expositors i més de 1.400 estudiants al Fòrum Jove 2018 d'Amposta

Redacció
06 de març del 2018
Actualitzat a les 16:07h
Cartell del Fòrum Jove Amposta 2018
Cartell del Fòrum Jove Amposta 2018 | Cedida
Prop d’una cinquantena d’expositors, més de 1.400 alumnes de secundaria inscrits per a visitar-la i un programa de xerrades i activitats durant tres dies. Estes són les principals credencials del #FòrumJove18, que arranca el 14 de març fins el 16 al pavelló firal 1 d’octubre d’Amposta. “Es tracta d’unificar, en un mateix lloc, els tres eixos principals per orientar els joves en la seua emancipació”, destaca l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot assenyalant que estes línies són ensenyament, ocupació i habitatge. En este sentit, entre els expositors hi haurà 12 instituts, 13 escoles, 5 universitats, 2 empreses de recerca de feina, així com les oficines territorials de Joventut de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, diferents programes laborals, de formació i d’habitatge.

Pel que fa al programa d’activitats, tal i com ha explicat la regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Júlia Barberà, destaquen les xerrades sobre la recerca de feina (entrevistes de treball, actitud en la cerca de feina, marca personal, etc.), motivació, emprenedoria o comunicació. També hi haurà la I Trobada de professors i professores de les Terres de l’Ebre (14 de març), la V Trobada d’Empreses (dijous 15), el Concurs de pintura #FòrumJove18 (dijous 15) o l’Imagine Challenge Amposta (divendres 16), algunes de les novetats del programa d’enguany.

La regidora ha expressat que a més d’una setmana d’inaugurar el Fòrum, ja hi ha inscrits uns 1.400 alumnes de totes les Terres de l’Ebre. ’Esta és la xifra que vam registrar l’any passat en tancar el Fòrum, així que de ben segur que la superarem, ja que encara falten instituts a confirmar’, ha afegit. Barberà ha recordat, també, que l’Ajuntament d’Amposta oferix busos gratuïts a tots els instituts del territori perquè vinguien a visitar el Fòrum.

La I Trobada de professors i professores de les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc a l’auditori municipal, consistirà en una xerrada de caràcter motivacional de Carles Romero. Tal i com ha explicat la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, es tracta d’una activitat oberta a tot tipus de mestres i professors des d’educació infantil fins a l’ensenyament universitari.

Enguany, per primer cop també, s’inclou dins al #FòrumJove18 la V Trobada d’Empreses, que organitza l’Institut Montsià d’Amposta. El director de l’Institut, Gabriel Perles, ha explicat que es tracta un espai en què els alumnes poden contactar amb les persones responsables dels departaments de Recursos Humans de grans empreses de tot el territori, entre una vintena i una trentena. “No és un espai de trobada de feina”, ha dit Perles, “sinó un lloc en què els alumnes s’interessen per allò que busquen les empreses”. “Així els alumnes aprenen com s’han de presentar a un lloc de feina, què esperen les empreses dels seus treballadors, etc. Tant l’alcalde com el director de l’Institut incidixen en la importància de poder establir este tipus de col·laboracions entre l’administració i el centres d’ensenyament perquè esta activitat, que fins ara s’havia fet només per als alumnes de l’Institut Montsià, puga arribar a tots els estudiants. “Es tracta d’unir esforços”, ha dit Tomàs. Esta activitat tindrà lloc el dijous 15 de març al matí a l’auditori municipal.

També dijous, però en este cas per la tarda, tindrà lloc el Concurs de pintura ’Fòrum Jove 2018’. Un certamen dirigit a estudiants d’art del territori, d’entre 16 i 35 anys i que és d’estil lliure i amb temàtica primavera. En destaca el premi: un viatge a Paris d’una nit per a dos persones i amb entrada per visitar el Museu del Louvre.

Finalment, un altre dels actes rellevants és l’Imagine Challange Amposta, un taller pràctic per fomentar l’actitud emprenedora i innovadora entre el jovent. Està previst que uns 300 estudiants, distribuïts en equips de quatre persones, hauran de resoldre 4 reptes sobre necessitats reals relacionades amb el jovent, el comerç, l’esport i l’empresa d’Amposta i les Terres de l’Ebre. Este taller anirà dirigit per Xavier Verdaguer i l’equip de l’Imagine Creativity Center.