La II Rogaine Serra del Montsià reunirà diumenge 170 participants a la Ràpita

A més d’aquesta cursa d’orientació, tindrà lloc el Xè Canicròs de La Ràpita i la Cursa Infantil de Muntanya

Imatge de l'edició del 2017.
Imatge de l'edició del 2017. | Cedida
Redacció
01 de març del 2018
Actualitzat a les 10:46h
La Ràpita acollirà el proper diumenge 4 de març la segona edició de la cursa d'orientació Rogaine Serra del Montsià, organitzada pel Centre Excursionista La Foradada amb la col·laboració de la regidoria d’Esports.

Tancades les inscripcions, són 170 els participants que prendran part a la II Rogaine, distribuïts en 69 equips d’entre 2 i 4 membres. Esta prova es durà a terme coincidint amb el Xè Canicròs de La Ràpita i la Cursa Infantil de Muntanya.

“Esta és la segona edició de la Rogaine, i el fet d’haver superat en inscripcions la de l’any passat ja indica que esta és una modalitat que agrada, en la qual intervenen elements com l’estratègia, el treball en equipi o la condició física, i estem segurs que enguany tornarà a ser un èxit esportiu i organitzatiu”, ha afirmat la regidora d’Esports, Àngela Reverté.

Els participants disposaran d’un mapa que se’ls entregarà 15 minuts abans de la sortida, davant del pavelló esportiu, on apareixen marcades les 36 fites que l’organització distribuirà per un territori d’uns 10 quilòmetres quadrats a la Serra del Montsià. Les fites, tal com quedarà senyalitzat al mapa, tenen diferents puntuacions, en funció de la dificultat tècnica i distància per arribar-hi. Cada equip segueix la seua pròpia ruta fins al moment de l'arribada, segons la seua estratègia, però en tot el transcurs de la cursa els membres del grup han d’anar junts.

Els corredors tindran 3 hores per fer un màxim de 220 punts, però val a dir que serà molt complicat sumar-los tots.  “Hem canviat la posició de pràcticament totes les fites que han de trobar respecte a l’any passat, pensant tant en la gent que està bé físicament i vol córrer com en altres participants que opten per pensar més estratègicament”, ha avançat el director de la cursa, Joan Zaragoza. Arbres, cases abandonades, fonts, roques, camins o qualsevol punt que siga una mica vistós, pot albergar una fita.
 
La primera cursa de diumenge serà el Canicròs, a partir de les 8.30 del matí. La Rogaine sortirà a les 10 hores, i a les 11 la Cursa infantil.