On i quan pot nevar les properes hores?

Protecció Civil alerta d'un episodi de neu molt dur i advers a partir d'esta tarda

La nevada serà intensa aquesta nit
La nevada serà intensa aquesta nit | Adrià Costa
Redacció
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 19:31h
Després del primer episodi de nevades, ja arriba un segon episodi. Protecció Civil ha advertit que serà "dur i advers" i ha aprovat prohibir la circulació de camions des de les 16.00 i la suspensió de tot el transport escolar per demà.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha tornat a augmentar el nivell d'alerta per la neu i de cara a dimecres ha activat avisos de nivell vermell –el més alt- a diverses comarques per la possible acumulació de 15 centímetres per sobre de 500 metres. Però, anem a pams, on pot nevar i quan?

Des d'este dimarts al migdia han començat les precipitacions –en general febles- a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, les comarques de Ponent i les de la Regió Metropolitana de Barcelona –fins i tot a la ciutat comtal-. Les precipitacions aniran avançant de sud cap a nord i s'intensificaran a mesura que avancen les hores.

En este sentit el Servei Meteorològic de Catalunya preveu gruixos d'entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta. Tot i això, a zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm.

Al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 cm de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 cm per sobre dels 1000 metres d'altitud. A partir de mig matí del dimecres la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.
 

Avís per neu dimarts 27 de febrer Foto: Meteocat

 

Avís per neu per dimecres 28 de febrer Foto: Meteocat