Uns 200 cantaires es reuneixen a Tivissa en la Mostra de Cant Coral de la Ribera d'Ebre

El context polític converteix la trobada en un acte de reivindicació per les llibertats

XXIV Mostra de Cant Coral de la Ribera d'Ebre.
XXIV Mostra de Cant Coral de la Ribera d'Ebre. | Cedida
Redacció
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:01h
L’Església Arxiprestal de Sant Jaume de Tivissa va acollir este diumenge la XXIV Mostra de Cant Coral de la Ribera d’Ebre, un dels actes tradicionals del calendari cultural de la Ribera que aplega a totes les corals en actiu de la comarca.

Gairebé 200 cantaires riberencs, de les cinc corals que hi ha avui a la Ribera, van protagonitzar este concert de música en directe. Entre el públic, veïns de diferents pobles que van trobar-se a Tivissa per gaudir de l’actuació de l’Orfeó Tivissà, de la Coral de Rasquera, de l’Orfeó d’Ascó, del Cor Aubadera i de la Coral de l’Escola Municipal de Música de Benissanet, dirigides per Pilar Vega, Dàmaris Rodríguez, Anna Galcerà, Robert Faltus i Carlota Papasseit, respectivament.

Els assistents a l’acte van poder gaudir d’un repertori amb diferents estils musicals, des de melodies tradicionals de països com el Surinam o Hawaii, fins a una de les cançons que més han sonat este passat estiu, el 'Despacito' de Luis Fonsi, o un clàssic com el 'Yesterday' dels Beatles. També es van entonar cançons molt conegudes en la nostra llengua com el 'Tornarem', dels Lax’n’busto, o 'Tens un amic', de James Taylor i Carole King, versionada pel grup Gossos.

Com és tradicional, la trobada va acabar amb una cantada conjunta de les cinc corals participants, que van pujar a l’escenari per interpretar el 'Cantem Llach', de Lluis Llach, i 'El Cant de la Senyera' que cada any posa el punt final a la Mostra comarcal, i que en esta edició ha tingut un sentit especial donat el context polític i social actual. I és que la trobada, prevista per la passada tardor, es va haver de posposar, fins diumenge. Amb tot, la presidenta comarcal, Gemma Carim, va reivindicar el paper de la música, també com a símbol de “dignitat i llibertat”: “Un poble que canta és un poble que avança. La Ribera d’Ebre, els nostres pobles, a l’igual que Catalunya, és un poble que canta i que vol fer sentir la seua veu” perquè “la música i la veu arriben on callen les paraules”, va afirmar Carim.