El temporal de neu dona una treva, però es reactivarà esta tarda a l'Ebre

Protecció Civil manté activat el Neucat en alerta per un episodi que s'allargarà fins al dimecres al conjunt del país .contingutnaciodigital #columnanotigran .noticia h1 { font-size: 40px; line-height: 42px; }

La nevada a la plaça de Manlleu, Osona.
La nevada a la plaça de Manlleu, Osona. | Adrià Costa
Pere Pratdesaba / Arnau Urgell
27 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:16h
El temporal de neu que des de dilluns a la tarda afecta les comarques del nord-est i de la Catalunya Central ha donat una treva però es reactivarà a partir d'este dimarts a la tarda quan es preveu que pugui arribar a les Terres de l'Ebre. Encara persisteixen petits problemes en algunes carreteres a causa de la neu i el glaç. La xarxa viària, però, es va recuperant a l'espera del segon episodi del temporal.

De cara a la segona fase de la nevada, Protecció Civil es planteja restringir tota la circulació de camions arreu del país. També alerta que els cotxes han de portar cadenes i que si no les porten es poden trobar amb algun control de Mossos que els paralitze el cotxe.

- Consulta en directe els problemes de trànsit
 
Protecció Civil, que ha activat el pla Neucat, demana circular amb precaució i evitar el cotxe en la mesura que siga possible.
 

 

Les nevades es reactivaran

Este dimarts, la cota es pot situar entre els 0 i els 200 metres. Durant tot dimarts, la nuvolositat serà abundant i les temperatures seran de cru hivern amb màximes que en els millors dels casos només arribaran als 4º o 5º, sobretot al sud i a la costa. La nevada es reactivarà al sud de Lleida i de Tarragona a la tarda amb una cota de neu d’uns 200 metres.

A partir de llavors, en arribarà una potent pertorbació provinent del sud de la península que portarà precipitacions arreu que s’estendran de sud a nord al llarg de la matinada i matí de dimecres. Atenció perquè la cota de neu, inicialment, es mourà al voltant dels 200 metres al sud del país i dels 100 o fins i tot per sota a la resta.

Això ens fa pensar que de matinada i fins a mig matí de dimecres podem tenir nevades transitòries però abundants fins pràcticament la mateixa costa al centre i sud del país. A partir de llavors, però, la massa d’aire més càlida associada a la pertorbació farà pujar les temperatures i també la cota de neu fins els 1.000 metres i fins i tot els 1.500 a la tarda. Ja no nevaria fora de les cotes altes del Pirineu i les pluges es mantindrien ben bé fins dijous.
 
Avisos per neu per dimarts i dimecres

Avís per neu dimarts 27 de febrer Foto: Meteocat
 

Avís per neu per dimecres 28 de febrer Foto: Meteocat