El PSC Tortosa presenta una moció perquè es finalitze l'arranjament de les escales del Garrofer

Estes escales la via natural d'accès a l'Hospital Verge de la Cinta

Un tram de les escales del barri del Garrofer
Un tram de les escales del barri del Garrofer | Cedida
Redacció
23 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:02h
El grup socialista tortosí presentarà una moció per demanar que l’Ajuntament finalitze i millore les obres d’arranjament de les escales del Garrofer. Amb esta, ja són tres les mocions que el PSC ha fet en relació a estes escales, que són la via natural d’accés a l’Hospital Verge de la Cinta.

Així, la reparació i arranjament d’estes escales ja va ser objecte de dos mocions del grup municipal socialista: una a l’octubre de 2014, aprovada per unanimitat; i l’altra al 2015, donat que no havien finalitzat les obres. Esta última va ser rebutjada argumentant que les obres estaven a punt de finalitzar.

Certament, a finals de 2015 es van finalitzar part dels treballs de millora però no en tot el recorregut, únicament es van estat reparar i arranjar des del carrer Sant Blai fins el carrer de la Murada de Sant Joan finalitzant a l’inici del darrer tram d’escales.

“Des del nostre grup municipal entenem que la intervenció global ha estat insuficient i, tal com ens han exposat molts veïns, resten encara alguns aspectes per millorar, per això presentem una nova moció per tal de finalitzar l’arranjament de les escales del Garrofer” ha expressat el portaveu socialista, Enric Roig.

Els socialistes presentaran, juntament amb la moció, unes fotografies que “evidencien problemes com que el tram final de les escales, que no ha estat reparat i presenta irregularitats i desperfectes”. També “una manca d’il·luminació en l’inici de la pujada que pot produir, segons han comunicat alguns usuaris, situacions de perill amb risc de caigudes o sensació d’inseguretat” ha especificat Roig.

Altres elements sobre els que es demana actuar són l’enjardinament i els elements de l’entorn, o la millora de la pavimentació del tram que unix el carrer Joan d’Aldana amb el carrer Murada de Sant Joan. “Tanmateix demanem que s’ubiquen elements de mobiliari urbà com bancs per al descans de la gent gran que puja o papereres al llarg de tot el recorregut” argumenta el portaveu, qui afirma que esta acció també està encaminada a fer que “este espai esdevinga no només un accés a l’Hospital per aquella gent que no disposa de vehicle o que el vol deixar a l’eixample i pujar a peu, sinó que ha de ser considerat com un actiu turístic en forma de recorregut utilitzat per anar fins als voltants de l’Hospital, des d’on es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat a través d’un espai agradable típic de barris com el del Garrofer.”