La Fira del Llibre Ebrenc impulsa un relat de «tuitliteratura»

El relat es titula #Setdesang i és a càrrec de l’escriptor ebrenc Jesús M. Tibau

El relat es pot seguir a @JMTibau i @llibresebrencs
El relat es pot seguir a @JMTibau i @llibresebrencs | Cedida
Redacció
22 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:42h
La Fira del Llibre Ebrenc impulsa el primer relat ebrenc de “tuitliteratura” amb el títol #Setdesang a càrrec d’un dels escriptors ebrencs més actiu a les xarxes, Jesús M. Tibau. Més enllà de la comunicació o de l’intercanvi de continguts Twitter pot també generar una nova narrativa: literatura de fins a 280 caràcters. “No és resumir en piulades un relat sinó una transformació estructural i narrativa que ha d’anar també acompanyada d’una planificació d’entregues que mantinga l’expectativa i la intriga dels lectors i els convide a participar d’alguna manera en la creació del relat”, explica l’organització en una nota de premsa.

El relat es pot seguir a @JMTibau i @llibresebrencs. “Presa d’hostatges a Tortosa. La notícia corre per la ciutat i les Terres de l’Ebre, i esdevé un fenomen social que tothom segueix amb avidesa”, diu Tibau a través del seu compte de Twitter fent servir l’etiqueta #Setdesang. El lector pot participar repiulant, comentant o contestant les preguntes que fa el relat i, així, fer possible que les seues aportacions acaben canviant la història final.

La construcció del relat durarà uns deu dies amb dos piulades al dia. Este serà el ritme de construcció del relat de Tibau, acompanyat de fotografies de Jaume Boldú de Millennials Agency, que hi aportaran creativitat i informació nova. L’aventura va començar dissabte 17 de febrer i, com en tot relat, hi haurà també un desenllaç per fer gaudir el lector com en qualsevol altre format literari. Es busca en tot moment publicar un contingut estudiat i adequat per a la xarxa social Twitter i en això hi ha jugat un paper important Caduf Cultura de Móra d’Ebre, especialitzada en tendències culturals i digitals.

Este primer relat de tuitliteratura ebrenca és un projecte de cultura digital trencador i poc explorat a les Terres de l’Ebre i en general al conjunt del país, amb el qual la Fira del Llibre Ebrenc pretén fomentar la literatura també a les xarxes socials i a l’univers d’Internet per fer-la propera i fomentar la lectura en este univers que compta amb un públic ampli i divers i que obre nous camins a la creació literària.

Per a Jesús M. Tibau participar en este projecte ha estat tot un repte creatiu, col·laboratiu i divertit. “La literatura transmet emocions però també et permet jugar-hi i xalar i això és el que fem”, apunta Tibau, tot assenyalant el component experimental d’una iniciativa que també busca que els lectors siguen protagonistes i puguen intervenir en la història de manera activa, sense filtres, sentint-se el relat també seu.

Esta incursió en la tuitliteratura és una de les novetats de la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre en tot el que fa referència a foment de la cultura digital. La Fira està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner.