Bloquegen més de 20 webs de descàrrega il·legal de pel·lícules, sèries i música

Els usuaris es podien descarregar, de manera il·legal i gratuïta, pel·lícules, sèries, música i videojocs

Dos usuaris d'Internet
Dos usuaris d'Internet | Pixel
Redacció
21 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:35h
La Guàrdia Civil ha bloquejat 23 webs on els usuaris es podien descarregar –de manera il·legal- pel·lícules, sèries, música i videojocs. Segons han informat els agents, es tracta de la primera fase d'una operació batejada amb el nom de "Cascada", és a dir, es preveu que en els propers mesos es tanquen més pàgines similars.

En esta etapa inicial, la Guàrdia Civil s'ha centrat en els webs més coneguts i amb més visites a Catalunya i l'estat espanyol, com ara Divxtotal, Estrenosdtl i Gamestorrents, entres moltes altres. Alguns d'estos webs ja havien estat bloquejats anteriorment, però eren reactivats en qüestió d'hores. Esta vegada, però, els agents especialitzats en este tipus de delictes, han aconseguit un "bloqueig total" fent que les pàgines siguen inaccessibles.

Segons la policia, els webs oferien versions de gran qualitat de pel·lícules disponibles a les cartelleres del país, sense que haguessen encara estat posades a la venda, ni en format físic o digital, i doblades a l'àudio en diversos idiomes. La majoria de webs investigats comptaven amb uns índexs de visites molt elevats. A l'estat espanyol són molt conegudes i són molt utilitzades per descarregar il·legalment i de manera gratuïta tot tipus de material protegit. 

En els seus inicis, estos dominis van ser creats per una persona d'origen espanyol, que llavors els va vendre a una empresa amb seu a Argentina, actual propietària i administradora dels mateixos. Segons els investigadors, els responsables d'estos webs utilitzaven diversos mètodes per evitar el tancament o bloqueig, com ocultar la ubicació real dels seus servidors i les dades de registre dels dominis contractats, arribant fins i tot al canvi constant de la ubicació dels seus servidors a diversos països.