La Comissió d'Urbanisme de les TE aprova el Pla de millora urbana de Los Codonyers, a Alcanar

L'objectiu de l'actuació és urbanitzar al sud-oest de l’eixample del nucli d’Alcanar, on es troben els equipaments educatius i esportius del municipi

Mapa de la zona de Los Codonyers, a Alcanar
Mapa de la zona de Los Codonyers, a Alcanar | Cedida
Redacció
19 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:23h
La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE), reunida el passat 23 de gener, va fer l'aprovació definitiva del Pla de millora urbana (PMU) Los Codonyers.

El PMU, elaborat pels Serveis Tècnics Municipals, té com a objectiu delimitar la zona d’actuació de les obres d’urbanització al sud-oest de l’eixample del nucli d’Alcanar, en confluència amb el sector d’equipaments educatius i esportius, com l’Escola Joan Baptista Serra, l’Institut Sòl de Riu i el pavelló municipal. L’àmbit dels Codonyers està format per cinc àrees discontínues que abasten part dels carrers Onze de Setembre, Colón, Jaume I, Enric Granados i Tirant lo Blanc. La superfície total de l’àmbit d’actuació és de 24.036,63 m².

La urbanització de la zona de Los Codonyers té com a propòsit desplegar noves infraestructures, ja que les actuals són insuficients o han quedat obsoletes. El desenvolupament urbà d'estes vies vertebrarà una connectivitat bàsica per a accedir a un sector d'equipaments públics d'importància cabdal i, de forma col•lateral, produirà la desconcentració del trànsit rodat i facilitarà sortides ràpides cap a la ronda de Circumval•lació.

Ivette Fibla, regidora de l'àrea, explica que "l'Ajuntament va rebre la notificació de la CUTE la setmana passada. Estem satisfets per l'aprovació del Pla de millora urbana Los Codonyers. Enguany tenim previst iniciar el projecte de reparcel•lació, que té com a objectius establir un repartiment equitatiu de beneficis i càrregues derivats del planejament i aconseguir la titularitat de les vies pendents de cessió. Així mateix, el consistori “ja té elaborat el projecte d'urbanització dels tres carrers", afegix Fibla.

Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar, afegix que "ja hem fet un pas més per aconseguir la urbanització de la zona, això no obstant, es preveu una obra dilatada en el temps pel nombre de persones afectades i per la complexitat de la tramitació dels expedients. Seguirem fent camí perquè esta és una actuació prioritària per a l'equip de govern, ja que és una obra necessària i molt demanada."

La durada de tot el procés "variarà en funció del nombre d'al•legacions que es presenten al projecte de reparcel•lació, que començarem les pròximes setmanes, i del temps que es tarde a resoldre-les. Tenim previst adjudicar a una empresa esta part per tal d'actuar amb més agilitat", ha aclarit Fibla.