Amposta incrementa fins als 70.000 euros el fons social contra la pobresa energètica

Sorea, la companyia que gestiona el servei d'aigua a la capital del Montsià, ha donat 5.000 euros per ajudar amb els pagaments de l'aigua

Pla mig de Quim Vicenç, gerent de Sorea a les Terres de l'Ebre, i l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, signant el conveni de l'ajut per fer front a la pobresa energètica.
Pla mig de Quim Vicenç, gerent de Sorea a les Terres de l'Ebre, i l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, signant el conveni de l'ajut per fer front a la pobresa energètica. | ACN / A. Ferràs
ACN
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:11h
Els casos d'impagament de rebuts de servei per situacions de pobresa i vulnerabilitat, la coneguda com a pobresa energètica, també han augmentat a Amposta i Sorea, la companyia que gestiona el servei d'aigua a la capital del Montsià, ha decidit duplicat per a este 2018 el fons social per a famílies que no poden pagar els rebuts.

Amb el conveni signat este dijous, Sorea dona al consistori 5.000 euros per ajudar amb els pagaments per l'aigua. El fons s'inclourà als recursos de serveis socials que disposen de 35.000 euros per a necessitats de primera urgència i 30.000 euros per fer front a factures de llum impagades. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha agraït la responsabilitat social de l'empresa amb el territori on ofereix servei.

Amb la voluntat d'augmentar el suport a les persones que pateixen pobresa energètica, Sorea doblat la quantitat de diners que destina al fons social de l'Ajuntament d'Amposta, amb una aportació enguany de 5.000 euros. Sorea, que també destina 50.000 euros a entitats municipals, ha fet "un pas més", com ha destacat l'alcalde Adam Tomàs, en l'objectiu de tenir un "impacte social a l'entorn immediat on treballen". 

Com ha destacat Quim Vicenç, gerent de Sorea a les Terres de l'Ebre, l'empresa intenta ser "proactiva" i no espera que siguen els ajuntaments qui els sol·liciten ajuda per fer front a la pobresa energètica, si no que fan un seguiment i incrementen les ajudes, com en el cas d'Amposta, quan detecten que és necessari. Des de Sorea confien que amb els 5.000 euros d'ajuts engany es puga arribar a ajudar amb la factura de l'aigua "a la immensa totalitat" de les famílies "que passen per una situació delicada".