El Palau Capmany de Tortosa, a la venta per 1,2 milions d'euros

L'edifici que data, com a mínim, del segle XVIII està declarat Bé d'Interès Local

Façana del Palau Capmany, al carrer de la Rosa de Tortosa.
Façana del Palau Capmany, al carrer de la Rosa de Tortosa. | By Amador Alvarez, CC BY-SA 3.0
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:10h
El Palau Capmany de Tortosa, catalogat com a Bé d’Interès Local, ha sortit a la venta per un preu inicial d’1,2 milions d’euros. El seu propietari ha estat fins ara Metrópolis Seguros, que ha estat adquirida per FIACT i a tancat l’oficina que tenia en este emblemàtic casalici del nucli antic de la capital ebrenca.

Segons detalla el Diari de Tarragona, l’anunci de venta es pot trobar Esteban Immobiliària, on se’l descriu com un edifici de 2.000 m2 de 14 habitacions i 8 banys i on es destaca el potencial del palau com a “hotel amb encant”.

Des de l’Associació de Veïns del Nucli Antic, Josep Baubí, es veu amb bons ulls que s’hi instal·lés un hotel, que serviria per donar vida al barri i especialment a este carrer, on en els darrers temps han tancat alguns comerços.

El Palau Capmany data com a mínim del s. XVIII, tot i que algunes fonts situen la seua construcció un segle abans. Pertanyia a la família Oliver, i a mitjan segle XIX va passar a ser propietat de la comtessa de Vallcabra. Esta el donà al seu fill, el marquès de Capmany. Deixà de ser dels marquesos en acabar el segle, i aleshores van establir-s'hi comerços i un cinema.

Posteriorment va ser la seu del casino Centro Dertosense i del Liceu de Tortosa (1895). Durant el s. XIX s’hi va construir al seu interior una reproducció del Pati dels Lleons de Granada i per això se’l coneix popularment com l’Alhambra tortosina. 

Als baixos va haver-hi la Farmàcia Vergés, fundada el 1894 per l'avi del poeta i assagista Gerard Vergés i Príncep, que va néixer a l'últim pis del palau.