Bandes de música d'Alacant, Granada i Portugal al XII al Certamen de la Sénia

El premi a que optaran són 4.000 euros i un trofeu per al guanyador

Agrupación Artístico Musical el Trabajo de Xixona (Alacant), una de les bandes participants.
Agrupación Artístico Musical el Trabajo de Xixona (Alacant), una de les bandes participants. | Cedida
Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:14h
L’Agrupació Musical Senienca (AMS) ja ha seleccionat les tres bandes de música que concursaran en el XII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, que se celebrarà el dia 7 d’abril d’enguany, en esta població del Montsià.

Es tracta de la Agrupación Artístico Musical el Trabajo de Xixona (Alacant), la Filarmonica Uniao Tavairense (Portugal) i la Banda Sinfónica de la Asociación Cultural Artística Ciudad de Atarfe (Granada). El Comitè Seleccionador ha valorat criteris de territorialitat, el material audiovisual lliurat a l’organització en què s’han avaluat els criteris tècnics, així com també s’ha tingut en compte el currículum i la trajectòria de la banda els darrers anys.

Les tres bandes escollides concursaran en la Secció 2 del Certamen que està adreçada a les bandes no professionals de fins a 100 músics, amb un màxim de 7 intèrprets aliens a la formació i un màxim de 6 instruments de corda a la plantilla. El premi a que optaran són 4.000 euros i un trofeu per al guanyador i un diploma acreditatiu per als dos primers classificats.

El Certamen, que organitza l’AMS i que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social La Caixa i el suport de diferents entitats locals i del territori, busca promocionar i premiar les formacions de música no professionals. Al certamen, únic a Catalunya, poden participar bandes simfòniques de música de tot el món, no professionals i amb un màxim de 100 músics.