Els veïns d’Alcanar i les Cases decidiran en què invertir 40.000 euros dels pressupostos municipals

Els majors de 15 anys podran votar, fins al 2 de març, una de les 21 iniciatives proposades per a este 2018

Alcanar va ser pionera a les Terres Ebre en la posada en marxa dels pressupostos participatius
Alcanar va ser pionera a les Terres Ebre en la posada en marxa dels pressupostos participatius | Cedida
Redacció
09 de febrer del 2018
Actualitzat el 13 de febrer a les 15:58h
Els veïns i veïnes d’Alcanar decidiran col·lectivament en quines actuacions s’inverteixen 40.000 euros del pressupost del 2018. “Amb renovada il·lusió, tornem a endegar la campanya amb l’objectiu que la ciutadania trie les iniciatives que més li agraden”, explica Joan Roig, regidor de l’àrea.
 
Alcanar va ser pionera a les Terres Ebre en la posada en marxa dels pressupostos participatius i ha aconseguit, també, que la participació augmente any rere any. “El 2017 es van emetre més de 700 vots. Esperem que els veïns i veïnes es tornen a mobilitzar per a fer escoltar la seua veu”, afegix.
 
A més, s’han programat càpsules participatives amb els veïns i veïnes d’Alcanar-Platja, “per tal de copsar les seues necessitats específiques i integrar-les dins de les actuacions que es portaran a terme enguany”, detalla el també tinent d’alcalde.

Igual que en les dos edicions anteriors, s’han elaborat dos tipus de butlletes de participació diferents, una amb deu propostes per a Alcanar i l’altra amb onze per a les Cases d’Alcanar. Les votacions es poden fer fins al 2 de març, a través de les urnes instal·lades a la recepció de l’Ajuntament i a l’Oficina Municipal de Turisme de les Cases. Podran votar les persones de quinze anys o més, amb DNI vigent i empadronades al municipi.

Tots els projectes que s’inclouen en les butlletes han sorgit de les inquietuds detectades a través de l’app Línia Verda, el programa d’Alcanar Ràdio Millorem Alcanar, les instàncies presentades pels veïns i les aportacions de les entitats del municipi. “Les  propostes van dirigides a persones de diferents edats, algunes són molt innovadores i totes han estat consensuades amb veïns i entitats”, destaca el regidor.

“Quan acabe la campanya tindrà lloc el recompte de vots en un acte públic a la sala de plens de l’Ajuntament, en presència del secretari municipal, i posteriorment, es faran oficials els quatre projectes guanyadors”, conclou.
 
Propostes per al 2018

Els projectes que s’han inclòs a la campanya de pressupostos participatius per al 2018 d’Alcanar i les Cases són la instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, un sistema d’identificació d’ejeccions d’animals i sessions de cinema familiar.
 
A més d’estes propostes, els casencs i casenques en poden escollir d’altres, com la creació d’una zona jove, la instal·lació de zones d’higiene canina (pipicans), la posada en funcionament de pistes d’streetfootball o de pàdel, la millora de la pista de vòlei platja del Marjal o de l’Oficina Delegada de les Cases, l’arranjament de la planta superior del casal d’avis o la instal·lació d’un parc biosaludable a la zona del passeig.
 
D’altra banda, els veïns i veïnes d’Alcanar també poden triar si s’estimen més l’ampliació del parc de patinatge (skatepark) del Mirador, la substitució dels policarbonats del pavelló, l’adequació de l’entorn i els vestidors de les pistes poliesportives de la Fanecada, la creació d’una zona d’esgambi per a gossos o d’aparcaments públics, actuacions de millora de la sonoritat al centre cívic o la instal·lació d’una pista d’street workout i cal·listènia.