Agricultura comissa més de 150 cadups sense identificar al delta de l'Ebre

El Departament està treballant en un pla de gestió d’aquesta modalitat de pesca

Esta pesquera que es realitza a tot el litoral és especialment important per a la flota de pesca artesanal del delta de l'Ebre.
Esta pesquera que es realitza a tot el litoral és especialment important per a la flota de pesca artesanal del delta de l'Ebre. | DARP
Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:50h
Inspectors de pesca del Departament d’Agricultura (DARP) han decomissat 156 cadups que no estaven identificats (no consta l’embarcació que els ha calat) en diversos punts davant les costes del delta de l’Ebre, repartits en 4 línies diferents, en el marc dels operatius habituals de lluita contra la pesca il·legal.
 
Este tipus d’ormeig és emprat per a la captura del pop roquer. Són uns estris simples de forma cònica, oberts per un extrem i tancats per l’altre, i fets de PVC o de fang, que serveixen per a la captura d’esta espècie de cefalòpode que en la cerca instintiva de refugi pot optar per quedar-s’hi a dins.
 
Esta pesquera que es realitza a tot el litoral és especialment important per a la flota de pesca artesanal del delta de l’Ebre. Este fet ha permès que ports com ara el de Deltebre hagen esdevingut un dels punts del litoral català amb més captures de pop roquer. Actualment, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP treballa en la definició d’un pla de gestió d’esta modalitat.
 
En este context, la presència en la mar de cadups sense cap senyalització incrementa l’esforç pesquer no conegut, dificultant així, el control de l’activitat i posant en perill l’efectivitat del pla. Per este motiu, la inspecció de pesca catalana realitza tasques de detecció d'estos ormejos a la mar.