Obertes les carreteres a la Terra Alta

Protecció Civil ha desactivat l’alerta Neucat davant la millora del temps

Una imatge de la nevada a Horta de Sant Joan, este dimarts al mati
Una imatge de la nevada a Horta de Sant Joan, este dimarts al mati | Anna Ferràs/ACN
ACN/Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:29h
La circulació ha tornat a la normalitat durant la tarde d’este dimarts a la Terra Alta. Este matí, els efectes de la nevada ha obligat a tallar totalment la circulació de la T-334, que unix Horta de Sant Joan amb Bot, i ha restringit la circulació per la N-420 -que cobrix el trajecte d’Alcanyís a Gandesa- a només turismes amb cadenes.

Esta tarde, davant la millora del temps i la resolució de la major part de les incidències, Protecció Civil ha desactivat l’alerta Neucat. El pla queda activat en fase de prealerta per la previsió de nevades a cotes altes de les Terres de l’Ebre durant les pròximes hores i fins al tancament de les últimes incidències. Encara hi ha 633 abonats sense llum en nou nuclis de muntanya. Així mateix, es mantenen quatre carreteres tallades i en deu més és obligatori l'ús de cadenes a causa de la neu.

Tot i la millora de les incidències es continua treballant de forma coordinada amb els gestors de carreteres i les companyies elèctriques per l’obertura de vies i la resolució de les últimes incidències de subministrament elèctric en nuclis de muntanya, concretament en nou, amb afectació a 633 abonats. 

Segons protecció Civil, no es té constància que esta tarda cap persona es trobe en situació d’emergència com a conseqüència de les nevades. Així mateix, Protecció Civil recomana mantenir-se atent a la previsió meteorològica dels pròxims dies davant la possibilitat de noves nevades cotes mitjanes.